site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Sengel: Kadın vicdanıyla insanlık için yürüyoruz

Sengel: Kadın vicdanıyla insanlık için yürüyoruz
10.03.2020
A+
A-

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Efes Selçuk’ta kadınlar, erkekler, gençler ve çocuklar “Korkmuyoruz, Yürüyoruz” diyerek sokaklara çıktı. Efes Selçuk Belediyesi ve Efes Selçuk Kadın Platformu tarafından düzenlenen yürüyüşün başlangıç noktası kentin simgelerinden olan Artemis Heykeli oldu.

Kent sokaklarında slogan sesleriyle devam eden yürüyüş, Atatürk Anıtı’nda son buldu. Yürüyüş öncesi katılımcılara seslenen Başkan Sengel; “Biz kadın vicdanıyla insanlık için yürüyoruz” dedi.

Efes Selçuk’luların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sebebiyle katıldıkları yürüyüş sonrasında Efes Selçuk Kadın Platformu adına Atatürk Anıtı’na Başkan Sengel ve emekçi kadınlar tarafından çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından bu önemli farkındalık gününde konuşan Başkan Sengel “Kadındık, haklıydık ve kazandık” diyerek sözlerine başladı. Başkan Sengel; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlara verdiği seçme ve seçilme hakkına dayanarak bugün ilk defa 8 Mart’ta belediye başkanı olarak karşınızdayım. İnanılmaz gururluyum. Bu gurur belediye başkanı seçilmemden çok; artık kadınlarla yürekten yüreğe konuşabilmeyi başarmamızdan kaynaklanıyor” dedi.

BİZ YÜRÜYEMEYENLERİN DE HAKLARINI SAVUNANLARIZ

Yürüyüşte Efes Selçuk’un farklı yerlerinden, farklı kesimlerinden kadınları, erkekleri ve her yaştan kentliyi görmekten mutluluk duyduğunu belirten Başkan Sengel; “Biz bu yürüyüşü sadece kadın hakları için değil; herkes için yapıyoruz. Çünkü 1857 yılında yanarak can verenlere karşı bir insanlık suçu işlendi. İnsanlık suçunu kadın ya da erkek ayrımına indirgeyemeyiz. Biz korkmadan yürüyenler; korktukları için yürüyemeyenlerin de haklarını savunanlarız. Biz şehit analarının vicdanıyız, gözyaşıyız. Biz cinsel saldırılara uğrayanların çığlığıyız. Biz ne yazık ki, neden öldürüldüğünü halen daha bilmediğimiz bir sürü canın ayak sesleriyiz. Biz eşitlik için, birliktelik için, barış için, aydınlık yarınlar için korkmadan yürüdük ve yürümeye devam edeceğiz” dedi.

EMEKÇİ KADINLAR ADINA KONUŞTU

Efes Selçuk’ta 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için düzenlenen yürüyüşte Efes Selçuk Kadın Kooperatifi adına konuşan Belevili emekçi kadınDursun Koyuncu emekçi kadınların sesi oldu. Koyuncu; “İyi ki bugünü bize vermişler yoksa iş, güç, sorumluluk ve şiddetten başka hiçbir şeyimiz olmayacaktı. İyi ki bugünümüz, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü var. Bugünümüz var ki; emeğimizin, işimizin kıymetini anlayabiliyoruz” dedi.

KADINLAR EŞİTLİK İSTİYORLAR

Efes Selçuk Kadın Platformu adına konuşan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Fatma Kılınç; Kadınların toplumsal hayatın en önemli unsurlarından biri olduklarına dikkat çekerek; “Kadınlar hayatın her alanında eşit haklara sahip olmak istiyorlar. Adil ve kalkınmış bir toplum için kadınların bu haklara sahip olması oldukça önemlidir. Ülkemizin kurtuluşundan bu yana bizler kadın erkek her zaman omuz omuza olduk. Kadınlar ve erkekler eğitim, hukuk, seçme ve seçilme, sağlık, istihdam gibi hakları eşit kullanabilmelidir” dedi. Yapılan konuşmaların ardından tüm katılımcılar Atatürk Anıtı’na karanfil bıraktı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.