site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Senem Kılıç’tan ikinci kitap: İşim İletişim

Senem Kılıç’tan ikinci kitap: İşim İletişim
16.11.2016
A+
A-

“Kadın Girişimcinin Yol Haritası” isimli ilk kitabıyla girişimci kadınlara yol gösterici bilgiler veren Bilgisayar Mühendisi ve İş Kadını Senem Kılıç, ikinci kitabı İşim İletişim’i yayımladı.

Kitapta gündelik hayattan iş dünyasına, gelişen teknolojiler ve günümüz ilişkileri çerçevesinde doğru iletişim yöntemleri ve teknikleri hakkında önemli bilgi ve tüyolar yer alıyor.

İnsanın olduğu her yerde: İşim İletişim

Vira Stratejik Ortaklık Kurucusu, Bilgisayar Mühendisi ve İş Kadını Senem Kılıç’ın ikinci kitabı, “İşim İletişim” Gazi Kitabevi tarafından yayımlandı.

İlk kitabı Kadın Girişimcinin Yol Haritası Mart 2016’da yayımlanan Kılıç, ikinci kitabı İşim İletişim’de, hem iş dünyası hem de gündelik ilişkilerde uygulanması gereken iletişim yöntemleri hakkında aydınlatıcı bilgiler veriyor.

“İşim İletişim”, internetin hayatımıza girmesiyle yaşamımızın önemli bir parçası haline gelen sosyal medyanın gündelik iletişim ilişkilerimize yansımasından, kadın – erkek ve aile – çocuk iletişimine, iş dünyasında patron – çalışan çatışmalarından kurumsal firmaların kimlik çalışmalarına kadar iletişimi çok yönlü inceliyor. İletişimin her alanında önemli tüyoların verildiği kitap yalnız çalışanlar ve yöneticiler için değil, aynı zamanda iletişime ilgi duyan herkes için ilgi çekici nitelikte.

MUTLULUĞA GİDEN YOL İLETİŞİMDEN GEÇER

Yayımlanan ikinci kitabı İşim İletişim hakkında bilgi veren Senem Kılıç, insan hayatında mutluluğa giden yolda en önemli rolün doğru iletişim kurmaktan geçtiğini söyledi.

Hayatın en yalın tabiriyle insanın kendini anlatabilme ve karşısındakini anlayabilme uğraşı olduğunu dile getiren Kılıç, “İşim İletişim’i yazarken kendi hayatımda yaşadığım ve çevremdeki insanların sık sık maruz kaldığı iletişim çatışmalarına ve problemlerine özellikle değindim. Her ne kadar fark etmesek de aslında sosyal yaşantımızda iletişimin olmadığı hiçbir yer yok. Evde, işte, okulda, sokakta durmadan kendimizi anlatmaya ve karşımızdakileri anlamaya uğraşıyoruz. Günümüzün büyük bölümünü bu uğraş içinde iletişim kurarak geçiriyoruz. Mutluluğa giden yolu ise bu uğraş içinde ne kadar başarı elde ettiğimiz belirliyor. Ben de bunun bilinciyle kitabımı kaleme alarak okuyuculara yardımcı olmaya çalıştım” diye konuştu.

EN YAKICI SORUN İLETİŞİMSİZLİK

Günümüz dünyasında gelişen teknolojinin iletişim de dahil tüm olguları sil baştan değiştirip şekillendirdiğini ve yepyeni iletişim kanalları açtığına dikkat çeken Senem Kılıç, “Artık çok daha hızlı yaşıyor ve iletişim kanalları aracılığıyla çok daha kolay haberleşiyoruz. Kendimizi anlatmak ve ifade etmek hiç bu kadar basit olmamıştı. Sosyal medya aracılığıyla artık her an aktif, her an ulaşılabilir ve ulaşabilir konumdayız. Ancak tüm bu gelişmelere rağmen iletişimsizlik ve iletişim sorunları insanoğlunun en yakıcı meselelerinden biri olarak hala karşımızda duruyor. Bunu aşmanın tek yolu ise iletişimden kaçmak değil, iletişimi doğru şekilde gerçekleştirmek. İşim İletişim’de, işte bu doğru yollar anlatılıyor” ifadesini kullandı.

KÜÇÜK SORUNLAR DAĞ OLMASIN

Birçok insanın karşılıklı yanlış anlaşılmalar yüzünden mutsuzluğa, iş hayatında ise başarısızlığa mahkum olduğunun altını çizen Kılıç sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Çok kısa zaman içinde aramızda halledeceğimiz küçük problemler, iletişimsizlik yüzünden birer dağ olup karşımıza dikiliyor. Ardından ise o dağları aşmaya çalışırken tükeniyoruz. Küslükler, dargınlıklar, kavgalar hayatın güzelliklerini bir kenara itip çevremizi kuşatıyor. Oysa hayat mutsuzluk ve başarısızlık için çok kısa. Bu yüzden bir an önce doğru adım atmayı öğrenmemiz gerekiyor”

BAŞARIYI YAKALAMAK ÇOK BASİT

Doğru iletişim kuramamanın çok sayıda nedeni bulunduğuna da değinen Kılıç şöyle devam etti: “İşim İletişim’de, iletişimi başarısızlığa götüren sebeplerden doğru iletişim kurma tekniklerine, patron-çalışan ilişkisinden sosyal medyanın hayatımızı her anlamda ne kadar değiştirdiğine kadar birçok konuda yardımcı olmaya çalıştım. Küçük ipuçlarıyla doğru iletişim kurmanın ve başarıyı yakalamanın aslında hiç de zor olmadığını gözler önüne serdim. Biz yeter ki kendimizi doğru anlatalım ve karşımızdakini anlamaya hazır olalım. Bu insanlarımız için olduğu kadar ülkemiz ve içinde bulunduğumuz toplum için de geçerli. İçinden geçtiğimiz günlerde ülke ve millet olarak hayatın her alanında birbirimizi doğru anlamaya ve kendimizi doğru anlatmaya ihtiyacımız var” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.