Selçuk Haber

SELENDER’ den Selçuk Belediyesi’ne Teşekkür

Mehmet_Durmus-selenderbaskani

Selçuk Engellilerini Destekleme Dernek Başkanı Mehmet Durmuş’tan Selçuk Belediyesine teşekkür. Dernek Başkanı Mehmet Durmuş; “Belediyemizin yaşlılar ve engelliler için başlattığı randevu sistemiyle kişinin adresinde yapılacak tahsilât konusunda gerçekleşmeye başlayan bu hizmet için belediyemize çok teşekkür ediyoruz’’ dedi.

Konu hakkında yazılı açıklama yapan, kısa adı SELENDER olan Selçuk Engellilerini Destekleme Dernek Başkanı Mehmet Durmuş,”yalnızca ülkemiz için değil, dünya için stratejik öneme sahip ilçemize yakışan çalışmaları görmek bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Engelli ailelerin “tahsilât” konusunda belediyemize gitmeden gelir servisinden bu hizmeti alması sevindirici bir durum. Selçuk Kentsel Otomasyon Sistemiyle bütünleşmesini sağlamak, bu hususun düşünülmesi ve hayata geçirmesini çok önemsiyoruz.  Belediye başkanımıza ve yetkililere bu hususta teşekkürlerimi sunuyorum. Bu yaklaşımımızı da haber daha basına yansımadan bir dilekçeye ilgili birime (14.02.2013/1176) iletmiştik” dedi.

Durmuş, İlçemiz bunun gibi çok daha önemli gelişmeleri yaşayacağını düşünüyorum. Engellilerin geçiş güzergâhlarının önündeki kısıtlamaların kalkması başta olmak üzere birçok konuda belediyemiz öncülük edecektir. Derneğimizin faaliyet alanı genişledikçe bizlerde bu ve benzeri hakların kazanılmasında gerek yetkililerden gerekse ilçe halkından duyarlılık talep edeceğiz. Örneğin İlçemizde neden bir ENGELSİZ KAFE olmasın? İçerisinde ailelerin sohbet edebileceği, üniversite öğrencileri başta olmak üzere burada gönüllü faaliyetlerde bulunmasını sağlamak hayal değil. Bilgisayar ve emek atölyelerinin barındırıldığı bu ortamı ilçemize gelen turistlerin sadece beğenisi için değil, ilçe insanımızın bunu hak ettiği için gerçekleştirmeliyiz. Bir ilçenin çağdaşlık düzeyine erişmesi, o ilçede bulunan engellilerin sosyal yaşamda var olmasıyla ölçülür. Bu ve benzeri düşüncelerimizi başkanımızla paylaşacağız, diyerek sözlerini tamamladı.

Exit mobile version