Selçuk Haber

Selçuk’un Neye İhtiyacı Var?

koray-yolcu

Geçtiğimiz günlerde geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirdik. Selçuk’ta faaliyet gösteren bütün iş kollarının temsilcileri olan Meslek komitelerimizin değerli üyeleriyle bir araya geldik. Orada hem yaşadığımız ortak sıkıntıları hem de sektörel sorunları masaya yatırdık. Toplantıya katılan bütün komite üyelerimiz söz alarak fikirlerini paylaştı. Kısacası bu toplantıda ilçemizin sorunları konuşularak çözüm önerilerine ilişkin beyin fırtınası yapıldı.
 
Bildiğiniz gibi meslek komitelerimiz ilçemizin ekonomisine yön veren iş kollarını temsil ediyor. İlçe ekonomisini yaratan bu değerli insanların ortak görüşü  Selçuk’un kontrollü bir şekilde büyümesi ve  gelişmesiydi. Eğitiminde, ekonomisinde, turizminde, tarımında,   sosyal ve kültürel alanlarda büyüme ve değişimin çoktan zamanının geldiği hatta geçtiğini, bu kentin hak ettiği yerde olmadığını düşünüyorlardı.

Peki eksik olan neydi? Toplantıda birbirinden değerli fikirler ve projeler ortaya çıktı. Ancak bu fikir ve projeleri  hayata geçirebilmek için, her şeyden önce siyasi çekişmelerden kurtulmuş, önündeki engellerin nedeni üzerinde değil, nasıl aşılacağı konusunda istekli bir sinerji yaratmaya ihtiyaç var. Bunun için Oda olarak elimizi taşın altına koyuyoruz. İlçemizde tüm kişi ve kurumlara kapımız açık. Herkesle bir araya gelerek Selçuk’un hak ettiğini alması için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Kimin kapısını çalmamız gerekiyorsa çalarız.

Şu kişi A partisinden bu kurum B partili gibi cılız bakış açılarını bir kenara bırakıp küresel dünyada var olabilme mücadelesine girmemiz gerektiğini, artık Selçuk’ta kaybedecek zamanımız olmadığını düşünüyorum.

Önümüzde Selçuk için kritik bir süreç bulunuyor. Bilindiği gibi yerel yönetim seçimleri için geri sayım başladı. Pek çok belediye başkanı aday adayımız var. Unutulmamalıdır ki Belediye Başkanlığı  kendi hayatınızdan fedakarlık ederek yürütmek zorunda oldugunuz  bir hizmet yarışıdır. Bu nedenle gösterdikleri medeni cesaretten dolayı tüm siyasi partilerin aday adaylarını kutlamak istiyorum. Her birinin mutlaka değerli projeleri bulunuyor. Bu projeler önümüzdeki günlerde daha net ortaya çıkacaktır.

Siyasi çizgisi dışında adaylar arasından, birlik ve beraberlik mesajları öne çıkan, ben değil biz demeyi bilen, Selçuk kentinin kültürel olgularıyla kontrollü bir şekilde gelişmesine öncü olabilen, ilçemizin önünü açacak projeler üretebilen ve bu projeleri hayata geçirebilen, vizyon sahibi bir belediye başkanı seçeceğimizi düşünüyorum.

Dedikodu kültürüne değil diyalog kültürüne, kavgaya değil uzlaşmaya, ayrılmaya değil birleşmeye ihtiyacımız var. Bu yüzden önümüzdeki süreci iyi okumamız, gerçekçi bir yaklaşımla önceliklerimizi ortaya koymamız önemli. Bence Selçuk bunu fazlasıyla hak eden bir ilçe.

Bu duygu ve düşüncelerle hizmet yarışı içine girmiş tüm adaylarımızı kutluyor, birlikte olmanın gücüne ihtiyacımız olduğunu vurgulamak istiyorum. 

Koray Yolcu
Selçuk Ticaret Odası
Yönetim Kurulu Başkanı

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz! Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

Exit mobile version