site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’un Meydanı Hak Ettiği Değere Kavuşuyor

Selçuk’un Meydanı Hak Ettiği Değere Kavuşuyor
16.07.2012
A+
A-

Selçuk Belediyesi’nin Tarihi Bizans Su Kemerlerinin bulunduğu İstasyon Meydanını düzenleme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

TARİHİ MEYDAN HAKETTİĞİ YERE GELİYOR

Selçuk Belediyesi Temmuz Ayı Meclis toplantısının gündem maddeleri içerisinde yer alan İş Bankası Binası’nın yıkımı ile ilgili karar alınarak İstasyon Meydanı alanına kazandırılması konusunda çalışmalara başlanacağı belirtildi. Yedi yıl önce alanda başlatılan kamulaştırma ve yıkım çalışmalarını iki binanın daha kamulaştırılmasıyla hızlandıran Selçuk Belediyesi, İş Bankası Binası’nın yıkımı için Temmuz ayı meclis toplantısında karar aldı.

Su kemerlerinin bitişiğinde Aksoy Oteli ve Efes Mandırası olarak bilinen binanın ve İş Bankası binasının belediye tarafından kamulaştırma çalışmalarının yapıldığını ve mülkiyetinin Selçuk Belediyesi’ne geçtiğini dile getiren Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür “Bu iki yapıdan önce de bu alanda farklı mülkiyetleri kamulaştırarak bu alana dahil ettik. Şimdi sıra kamulaştırılan bu binaların yıkımında. Bugünkü meclis toplantımızda İş Bankası binasının yıkımı konusunda komisyonumuz karar aldı ve mecliste onaylandı.15 Ekim 2012 tarihinde inşaat yasağının sona ermesi ile birlikte binanın yıkım işlemlerine başlayacağız. Daha sonra ise Efes Mandıra binası olarak bilinen binada da yıkım çalışmalarına başlanılacak. Binaların yıkılmasının ardından bu alandaki her şeyi yeniden gözden geçireceğiz. Önümüzdeki yıl bu meydanda yer alan bütün iş yerlerinin levhalarından tutunda masa sandalyesine kadar yeniden her şeyi tanımlayacağız.” dedi.

Selçuk Kentsel yenileme çalışmaları kapsamında Atatürk meydanının genişletilerek tarihi yapıların daha kolay algılanabilmesi ve meydana işlevsellik kazandırılması amacıyla proje çalışmalarına devam ettiklerini dile getiren Başkan Ülgür “Hazırlanacak olan proje ile Kent Belleği Merkezi olarak hizmete girecek olan Eski Tekel Binası, Carpouza Cafe Binası ve Tarihi Bizans Su Kemerleri aynı meydan içerisinde tasarlanacak. Tren İstasyonunda bulunan binalar meydanla bütünleştirilerek var olan üst geçidin kullanımı daha kolay hale getirilecek. Projede su kemerleri ile Carpouza Cafe arasında meydanın işlevini daha da arttıracak bir etkinlik alanı yaratılacak. İstasyon Meydanındaki aydınlatma, peyzaj, zemin kaplamaları baştan aşağı yenilenecek. Alanda yapılacak düzenlemelere uygun olarak bütün çevredeki esnafın dış cepheleri, kullandıkları masa, sandalye ve şemsiyeleri ile ilgili bir konsept oluşturularak özel bir uygulama yapılacak. Ekim ayından sonra alanda uygulamalara başlayacağız. Yapacağımız tüm bu çalışmalar sayesinde alanda bulunan bütün tarihi yapıların birbiri ile ilişkisi kurulmuş olacak ve bu çalışma tarihi alanı daha da değerli kılacak. Hızlı tren Selçuk’a geldiğinde ise kente gelen misafirlerimizi bu muhteşem alan karşılayacak” dedi.

YORUMLAR
  1. Embesil dedi ki:

    Çok doğru bir düzenleme. Bence mevcut belediye hamamıda yıkılarak yerine bir roma veya osmanlı rekontrüksüyonu bir hamam inşa edilmelidir. Emniyet binasıda yıkılarak tekel binası ve su kemerleri meydanı dahada genişletilerek tarihi doku ön plana çıkarılabilinir. Birde lütfen çevre aydınlatmalarında beyaz ışık kullanıp tarihi binaları sanayi lokantası havasına sokmayın.Sarı ışık kullanın… Eleştirme.. Geliştir…

  2. AYASULUK'LU dedi ki:

    embesil guzel bir tespit kutlariz. ve aynen katiliyoruz…