Selçuk Haber

Selçuk’ta Yıllar Sonra Yeniden Nostalji

Selçuk Cumhuriyet Meydanında verecekleri konser için sayılı günler kaldı.

Yaklaşık kırk sene önce, 1970 li yıllarda Selçuk’ta eğlencenin öncüleri olan gençler “4 Eylül akşamı, verecekleri konserle, yıllar sonra tekrar halkın huzurunda olacaklar. Günümüz gençliği’nin de ilgi duyduğu nostalji şarkılar ve o yıllarda Selçuk’ta eğlence dünyasına damgasını vuran, müzik gruplarında yer alan şarkıcı ve müzisyenler Kent Belleğinin açıldığı günün akşamı bir araya geliyor.

Selçuk’lu eski müzisyenler; Selçuk’un kurtuluş şenlikleri kapsamında “4 Eylül akşamı” yılar sonra tekrar bir araya gelecekler, yapacakları müzik türüyle, Selçuk Halkına Nostalji yaşatacaklarını dile getiren grup üyeleri, yıllar sonra bir arada olacaklar.

Bin dokuz yüz yetmişli yıllarda, değişik isimlerle kurdukları müzik gruplarını(Orkestraları) oluşturan Selçuk müzisyenlerinin, yıllar sonra tekrar sahne alacak olması Selçuk halkı tarafından da ilgiyle takip ediliyor.

Kurtuluş şenlikleri çerçevesinde ve Kent belleği açılışı kapsamında Selçuk Belediyesi tarafından programa alınan nostalji gecesinde, geçmiş yıllarda ve o yıllarda moda olan şarkıların yer alacağı konserde, yıllarca Selçuk ve yakın çevresindeki ilçelerinde eğlencenin gündemini oluşturan eski müzisyenler, geçmişi bir daha yaşatacakları gibi, kendileri de anı yaşayacaklar.

Eski şarkılardan oluşacak repertuar çalışmalarını tamamlamak üzere olan ve sahne hazırlıkları yapan eski müzisyenler, geçmişe dönük anılarını tekrar yaşamak ve yaşatmak adına, Selçuk halkı önün de sınav vermelerinin yanı sıra, slâyt görüntülerinin de yer alacağı konser süresince, sürprizlerle dolu bir gece olacağı tahmin ediliyor.

Haber: Mehmet UYAROĞLU

Exit mobile version