Selçuk Haber

Selçuk’ta Yapılan Bu AVM Esnafı Tamamen Bitirecek

TESIS

KUŞADASI HABER AJANSI (KUHA), sezon öncesi, Kuşadası ve Selçuk Bölgelerinde ki esnafın çarşılarını bekleyen felaketin kapılarını aralıyor. Kuşadası’nın can damarı olan kruvaziyer turizminde ilçe ekonomisinin bel kemiği olan küçük esnaf için tehlike çanları bu sezon daha sert çalmaya başladı. Bu güne kadar gemi turizminden yeteri kadar gelir elde edemediğinden yakınan ve kıt kanaat her sezonu tamamlayan çarşı esnafı, bu sezon daha da büyük bir felaketle karşı karşıya kalacak. KUHA, Selçuk’ta büyük sessizlikle yürütülen ve tamamıyla gemi turistlerine yönelik olarak hizmet verecek olan TURA turizmin dev AVM’sinin perde arkasını aralıyor.
Haberimizde fotoğraflarını gördüğünüz Selçuk’ta Tura Turizme ait bu dev alış veriş merkezi kısa süre içerisinde tamamlanacak, gemilerden gelen turistlere hizmet vermeye başlayacak. İki ayrı bölümden oluşacak olan TURA TURİZMİN DEV AVM’sinin birinci bölümünü halıcı, kuyumcu, derici, hediyelikçi, lokumcu, elma çaycı, tatlıcı gibi her biri bağımsız mağazalar oluşturacak. Buralar TURA turizm tarafından çeşitli kişilere kiralanacak.
BU DEV AVM’nin ikinci bölümde ise restaurantında olduğu bölüm var. Bu bölümde de souvenir mağazaları ve çini mağazaları bulunacak.

Aynı zamanda, Kuşadası limanına gelen gemilere yer hizmeti de veren TURA TURİZM tarafından limana yanaşan gemilerden inen turistler, otobüslerle direk olarak Efes ve Meryemana’ya götürülecek. Buradan da interaktif gösteri yapılacak diye AVM’nin bulunduğu yere götürülecek. İnteraktif gösteri diye buraya getirilen turistler, AVM’nin içinden geçirilecek ve burada bol bol zaman geçirilmesi için her türlü aktivite yapılacak. Bu şekilde, gemiyle gelen ve Efes turunu tamamlayan turistlerin hiçbir şekilde Kuşadası çarşılarına inmesine imkân tanınmayacak. Böylece, Kuşadası esnafı turisti sadece otobüste görmüş olacak. Son AVM oyunu ile Kuşadası esnafının canına ot tıkanmış olacak.

TEHLİKE ÇANLARI, ESNAF İÇİN ÇALIYOR – TURA TURİZM NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR

ACENTELER, KUŞADASI ESNAFINI KOMİSYON VE SORMA VER PARALARIYLA KÖŞEYE SIKIŞTIRIYOR, HERKES SEYREDİYOR
 
Turizm sezonu ve özellikle kruvaziyer sezonunun başlamasıyla birlikte Kuşadası çarşılarındaki tehlike çanları daha büyük boyutta çalmaya devam ediyor. KUHA’nın yaptığı haberle, gemi acenteleri tarafından Selçuk’ta yapılan dev alış veriş merkezinin esnafın canına ot tıkayacak bir girişim olduğunun ortaya çıkmasıyla Kuşadası esnafı için tedirgin bekleyiş devam ederken, gemi acentelerinin esnafa tur yönlendirme konusundaki inanılmaz komisyon ve sorma ver parası talepleri duyanları hayrete düşürüyor.
 
– TURA’NIN SADECE KOMİSYONU YÜZDE 37
 
KUŞADASI HABER AJANSI’nın yaptığı araştırma, kruvaziyer turizmde yaşanan rezaletlerin ve inanılmaz boyutlardaki komisyon ve sorma ver paralarının gerçek yüzünü ortaya çıkardı. Kuşadası esnafına en büyük darbeyi vuranlardan biri Selçuk’ta inşa ettiği AVM ile esnafa en büyük zararı verecek olan TURA turizm. Kuşadası Limanı’na turist getiren gemilere acente hizmeti veren Tura Turizm, Kuşadası esnafından tur getirmesi karşılığında her yıl 32 ile 35 bin dolar arasında harita ve reklam parası alıyor. Bunun yanında, gemilere ve çeşitli kategorileri göre TURA turizmin bu rakamın dışında istediği avans parası ise yaklaşık 100 bin lirayı buluyor. Eğer tur alıyorsan reklam ve harita parası dışında 100 bin dolar da avans vermek zorundasın. Ödemeler Aralık ayında başlıyor, Şubat’ta bitiyor. Çor torpilli olursan, Mart’a kadar idare ediyorlar seni. Bunlar yetti mi, yetmedi tabii ki, Her esnaftan, gemiye ve turist grubunun cinsine göre 300 ile 350 dolar arası otobüs parası alınıyor her seferde. Bu da yetmedi, esnafa acente tarafından yönlendirilen her turist grubundan esnaf TURA turizme yüzde 37 komisyon ödemek zorunda. Özetle, TURA turizm, gemiden tur isteyen esnaftan, ortalama 2 milyon dolar harita, reklam, avans ve gemi parası topluyor…


 
KAYNAK: kusadasihaberajansi.com

http://www.kusadasihaberajansi.com/haber/tura-turizm-tarafindan-selcukta-yaptirilan-avm-kusadasi-esnafini-tamamen-bitirecek/295/ 

http://www.kusadasihaberajansi.com/haber/tehlike-canlari-esnaf-icin-caliyor—tura-turizm-ne-yapmaya-calisiyor/309/

Exit mobile version