Selçuk Haber

Selçuk’ta Üniversite Binası Hızla İlerliyor

selcuk-universite-binasi

Selçuk’un ikinci üniversitesi olacak olan Dokuz Eylül Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu’nun inşaat çalışmaları hızla ilerliyor.

Selçuk Belediyesi tarafından tahsis edilen arsa üzerine yine Selçuk Belediyesi tarafından inşa ettirilen üniversite binasının 14 Mayıs Mahallesi Kartalaltı Mevkii’nde süren inşaat hızla ilerliyor.

Üç bloktan oluşan tesisin ilk etapta öndeki A bloğun temeli, ikinci etapta da kolonların betonları döküldü. A Blok Bodrum kat döşeme betonu hafta sonu dökülerek A Blok bodrum kat betonarme imalatları tamamlandı. Önümüzdeki hafta A Blokta Zemin kat betonarme imalatları başlayacak. A Blok bodrum kat döşeme betonunun dökülmesinden sonra A Blok çevresinin dolgusu yapılarak B2 Blok temel kazısına başlanacak. Temmuz ayı içerisinde B2 Blok Temel betonu dökülmesi planlanıyor.

2014’DE HİZMETE HAZIR
İnşaatı 10 ay sürecek bina 7 bin 500 metrekare arsa üzerine inşa edilecek ve 2300 metrekare taban alanı olacak. Bodrum artı 2 kat olarak inşa edilecek olan yapı 5700 metrekare kullanım alanına sahip olacak. Bünyesinde derslikler, araştırma ve bilgisayar laboratuvarları, eğitmen odaları,120 kişi kapasiteli konferans salonu, yemekhane, kütüphane ve servis birimleriyle tam donanımlı bir yüksekokul binası olarak hizmet verecek olan yapının inşaatının 2014 yılının Şubat ayında tamamlanması planlanıyor.

[poll id=”2″]

Exit mobile version