Selçuk Haber

Selçuk’ta Turizm

selcukta-turizm (4)

Eskiler turizm sektörü için ‘’altın yumurtlayan tavuk ‘’ derlerdi. Son yıllarda bu algı iyice değişmeye ve hatta bitmeye başladı. Özellikle her şey dahil sisteminin hortlaması ile küçük esnaf iş yapamaz turist dışarıya çıkamaz oldu. Ve her şey dâhil sistemi ile birlikte bir Türk vatandaşının 1 gün kalamayacağı aynı ücrete turistler 1 hafta kalıyorlar. Sözün özü yabancılar ucuza tatil yaparken Türk vatandaşları aynı yerlerde aynı imkanlarla çok daha pahalıya kalmak zorunda kalıyorlar.

Esnaf Türkiye’ye para harcayacak turistin gelmesini istese de zengin turisti büyük firmalar harici görebilmesi nerdeyse imkânsız. Bunlar ülkemizin genelini ilgilendiren konular.

Biz konu ile ilgili ilçemiz Selçuk’tan bugün sabah 08.30 da ADD Parkından çekmiş olduğumuz fotoğrafı paylaşalım. İlçemiz turizmi ne haldeymiş. Ne yazık ki ilçemize genelde gariban turistler gelmekte ve bu durum en çok esnafımızı etkilemekte.

Konu ile ilgili çözüm önerileri olan arkadaşlarımızın, vatandaşlarımızın çözümlerini tüm okuyucularımızla paylaşmak için böyle bir haberi yapmak istedik. Belki çok güzel bir öneri gelir turizm açısından. Ve bu uygulanır düşüncesi ile böyle bir konu açmak istedik siteye.

Uzun lafın kısası Yabancı turistlerin ülkemizde daha çok döviz bırakabilecekleri yolları bulmalı önlemlerini almalıyız. Turizmi bacasız fabrika ve sanayi olarak değerlendirmeliyiz.

Exit mobile version