Selçuk Haber

Selçuk’ta Sezonun İlk Karpuzları Satışa Çıktı

tuncay-serbest (2)

Karpuzun kilosu Selçuk’ta 2 buçuk liradan tezgâha çıktı. Karpuz satıcısı Tuncay Serbest vatandaşların daha erken değil mi sorularına karpuzların seçmece ve kesmece olduğunu belirterek tüm vatandaşlara yeni sezon karpuzlarını tattırarak satışa sundu.

İlkbaharın gelişi, havaların ısınması ile birlikte göçmen kuşların, leyleklerin Selçuk’ta görünmesinin ardından, Selçuk’ta karpuz sezonu açılmış oldu.

Selçuk’ta karpuzun kilosu 2 buçuk liradan tezgâhlarda görücüye çıktı. Yaz mevsiminin vazgeçilmezlerinden olan karpuz, Nisan ayı itibariyle satışa sunulmaya başlandı. Selçuk’ta Şahabettin Dede Caddesi Aslanlı Havuz karşısında tezgâhı bulunan Tuncay Serbest’in sattığı karpuzun kilosu 2 buçuk TL’den satışa sunuldu. Sezonun ilk karpuzlarına rağbet eden vatandaşlar sezonun ilk karpuzlarını alırken, havaların iyice ısınması ile birlikte fiyatların makul seviyeye inmesi bekliyor.

HAMİLE KADINLAR TERCİH EDİYOR
SATICI Tuncay Serbest, “Bu mevsimde karpuzun fiyatı normal sezona göre biraz yüksek yaz aylarının başlaması ile normal seviyesini bulacak olan sofralarımızın vazgeçilmezi karpuzu daha çok halk arasında ‘aş erme’ diye bilinen olaydan dolayı hamile kadınlar tercih ediyor. Tahmin ettiğim kadar havaların ısınmasıyla birlikte önümüzdeki 15 gün içinde bu fiyat 1 buçuk liraya inecek” dedi.

Karpuzun Faydaları
Karpuzun faydalarını hatırlamak gerekirse şu bilgileri de siz değerli okurlarımız için hazırladık;
– İçerisinde B ve C vitamini ile sodyum, kalsiyum, potasyum ve demir mineralleri bulunan karpuzun faydaları saymakla bitmiyor.
– Bağırsak kanserini önlemede büyük rolü vardır.
– Böbrekleri çalıştırmakla birlikte idrar sökücü etkisi vardır.
– Kalp koruyucudur.
– Kanı temizler.
– Kemik gelişimine yardımcı olur.
– Antioksidan özelliğe sahiptir.
– Cinsel gücü arttırır.
– Vücuda zindelik kazandırır.
– Soğuk algınlığına iyi gelir.
– Karpuzun kalorisi düşük olduğundan diyet yapanlar için yararlıdır.

Exit mobile version