Selçuk Haber

Selçuk’ta Okul Müdürü Kıyımı Yapıldı

milli-egitim

Milli Eğitimde Kıyım

Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı yeni düzenlemeyle ilçede ilkokul ve ortaokul müdürlerini görevden aldı. Müdürlerin görevden alınması için puanlama yöntemi uygulandı. Bu usule göre görevden alınan okul müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Şube Müdürlerinin puanlamasına tabi oldu.

Selçuk Haber Gazetesi olarak burada merak edilen soruyu görevden alınan Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu Müdürü Aziz Boz’a sorduk…

Selçuk Haber: İlçe Milli Eğitim’e yeni atanan müdürler yıllardır görev yapan okul müdürlerini neye göre puanladı?

Aziz Boz: Cevap iki türlü verilebilir. Birincisi haklının yanında olmayı değil de güçlünü yanında olmayı seçmeleri, ikincisi ise yeni atanan müdürlerin büyük bir yetenek sahibi olmaları ve gözünün üstünde kaşın var tarzı tespitlerle hepimize puan bahşetmeleri.

Selçuk Haber: Görevden alma puana göre mi oldu?

Aziz Boz: Puan kılıfı altına saklanan İlçe Milli eğitim Müdürlüğü, hiç tanımadığı müdürler hakkında görüş belirtiyor gibi görünse de emirlere uyarak işlem yapılmıştır.

Selçuk Haber: Siz kaç puan aldınız?

Aziz Boz: 33 yıllık öğretmenim. 28 yıldır da idareciyim. 36 buçuk puan aldım. Bunca başarı bunca emek belgeliyken puanlamada makama biat eden yüce şahsiyetler bize bu puanı vermiştir. Ancak bizim puanımızı öğrencilerimiz başarılarıyla belgelemiştir.

Selçuk Haber: Okul olarak en son başarınız nedir?

Aziz Boz: Son başarımız TEOG (Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş) sınavında ilçe birincisi olmamız. Biz Gazi Ortaokulu olarak İzmir’de 511 ortaokul içinde 72. olduk.

Şimdi sıralamaya bakalım:

19 Mayıs O. O. İl: 108.isi
Fatma Günay O.O il: 166.sı
İsabey O.O il: 387.si
Sekiz Eylül O. O. : 451.si

Selçuk Haber: Böyle olmasına rağmen tekrar soralım Gazi Orta Okulu Müdürü Aziz Boz hangi sebeple müdürlük görevinden alındı?

Aziz Boz: Bir test sorusuyla konuyu cevaplayalım.

a) Eğitim Bir Sen üyesi olmadığından
b) Tehditlere boyun eğmediğinden
c) Döneklik etmediğinden
d) HEPSİ

Şimdi mesleki etik kurallarını hiçe sayıp çocuklarımıza “bu şekilde fırıldak olun” mesajı mı vermeliyiz? Yoksa “haklıysan kimse olmasa da hak yanında olur” mesajı mı? Sorumun cevabına gelince okuduğunda bile soruya içinden bile cesaret edip cevap veremeyenlere ithafen sesli cevaplayayım cevap : D

 

Exit mobile version