site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta Öğretmenler Günü İçin Anlamlı Kutlama

Selçuk’ta Öğretmenler Günü İçin Anlamlı Kutlama
28.11.2019
A+
A-

Selçuk’ta 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle farklı ve özel bir etkinlik gerçekleştirildi. Selçuk Efes Kent Belleği’nde düzenlenen “ Sen bir ANA, Sen bir BABA” adlı sergide dünden bugüne Selçuk’un okullarının ve öğretmenlerinin öyküsü seçkin fotoğraflarla anlatıldı. Sergi sonrasında Selçuk’un öğretmenlerinin meslek anılarını anlattığı bir izleti gerçekleştirildi. Duygulu anların yaşandığı etkinlikte Selçuk’un eski ve yeni öğretmenleri bir araya geldi. Etkinliğe İlçe Kaymakamı Ekrem İnci, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezayir Bilekli, protokol üyeleri ve kentte geçmişten bugüne görev yapan öğretmenler katıldı.

Millet Mektepleri’nin kurulduğu ve Ulu Önder Mustafa Kemal’e Başöğretmenlik unvanının verildiği gün olan 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle Selçuk’ta farklı bir etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlikte katılımcılar ilk olarak kentin eğitim geçmişine dair önemli karelerden oluşan “Sen bir ANA Sen bir BABA” adlı fotoğraf sergisini gezdi.

Fotoğraf sergisinin ardından Selçuk’un yakından tanıdığı Betül Eraltuğ, Nurhan Yetiz, Ethem Kutsigil ve daha birçok öğretmenden Selçuk Lisesi’nin kuruluş öyküsünün ve okulda görev yapan öğretmenlerin meslek anılarının yer aldığı izletiyle katılımcılar duygu dolu anlar yaşadı.

GURUR DUYUYORUM
Düzenlenen etkinlikte çok duygulandığını ifade eden Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “Bu kentte okuyan bir kız çocuğu ve bu kentte yetişen bir birey olmaktan bir kez daha gurur duydum. İzletide konuşan ve bir kısmı burada aramızda olan birçok öğretmenin benim hayatımda da çok büyük katkıları var. Selçuk’ta gerçekten çok kıymetli öğretmenlerimiz görev yaptı. Her biri geleceğe çok iyi köprü atan eğitimcilerdi. İzlediğim söyleşide ciddi anlamda şunu fark ettim; onlar bu memleketi seven öğretmenlermiş. Çünkü onlar öğrencilerine, mesleklerine aşıklarmış. Her şeyden önce memleket sevdası kalplerine işlemiş. Her birinin bu kentte imzası var. Yaşayan öğretmenlerimize uzun ömürler, vefat edenlere de Allah’tan rahmet diliyoruz. Her birinin emeğine sağlık. Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun” dedi.

ÖZKAYNAK’A PLAKET

Başkan Sengel, konuşmasının ardından kentin tarihine damga vuran isimlerden biri olan Başöğretmen Cemal Özkaynak’ın oğlu Şükrü Özkaynak’a onur belgesi verdi. Başkan Sengel; “Başöğretmenimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığında kentimizi aydınlatan Cemal Özkaynak’ın anısına geçmişten bugüne görev yapan tüm öğretmenlerimize saygılarımızı sunarak; Sayın Şükrü Özkaynak’a bu plaketi veriyorum” dedi.

Şükrü Özkaynak ise Başöğretmen Cemal Özkaynak’ı daha yakından tanımak isteyen herkese onun adına yaptırdığı anı evine davet etti.

İKİ HAFTA BOYUNCA KENT BELLEĞİNDE

Selçuk Efes Kent Belleği’nde düzenlenen etkinlik Selçuk’a emek veren öğretmenlerin meslek anılarını anlattığı keyifli sohbetle devam etti.

24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle Selçuk Efes Kent Belleği’nde açılan “Sen bir ANA, Sen Bir BABA” adlı fotoğraf sergisi Selçuk’un öğretmen ve öğrencileri başta olmak üzere herkesi kentin eğitim geçmişinde bir yolculuğa çıkarmak için iki hafta boyunca açık kalacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.