Selçuk Haber

Selçuk’ta Neler Oluyor

nilufer-ozturk-silay1Aslında yazımı yazma başladığım sıralarda henüz bir konu irdelememiştim. Mail adresimi açtığımda baktım ki Selçuk’ta yapılması gereken çalışmalar konusunda okuyucularımızın isteklerini ve düşüncelerini gördüm. Dolayısıyla bu hafta okuyucuların isteklerini dile getirmek istiyorum.

Biliyorsunuz seçimlerin üzerinden 3 ay gibi bir zaman geçti ve vatandaşlarımız sabırsızlıkla, bir o kadar da merakla yapılacak olan hizmetleri merak ediyorlar. Yapılması planlanan hizmetlerin dışında bir de ilçedeki ufak çaptaki değişikliklerin ve bazı hataların bir daha yapılmaması konusunda bizimle düşüncelerini paylaşan okuyucularımız var. Bunlardan bir tanesi Tarihe saygı ödülü almış olan İstasyon meydanı. Okuyucularımız bu yıl başlatılan ramazan sofrasını oldukça başarılı ve çok anlam taşıdığını yazmış bizlere. Ancak bu sofranın kurulduğu yerin de yanlış olduğunu yazmışlar. Her akşam iftar sofrasını dolduran vatandaşlarımız, bu alanda özellikle çimlere zarar verdiğini, bir de görüntü kirliliği yarattığını yazmışlar bizlere. Oysaki bu sofranın kurulacağı alanın Pazar yeri olduğunu belirtmişler. Pazaryerinin hem böyle bir konuma uygun olduğunu ve hem de o alanın çevresine stantların açılabileceğini de belirten vatandaşlarımız, bir sonraki yıllarda yerel yönetimin bu konuyu dikkate almalarını belirtmişler.
Ben bu konuda bize mail yollayan ve fikirlerini bizlerle paylaşan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Selçuk ilçesi Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazır mı?

Bilindiği gibi önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Selçuk halkı bu seçimlere hazır mı derseniz bence hazır değil. Tek bir adayın dışında diğer adayları vatandaşlar belki de çok iyi tanımıyor. Adayları kimler anlatmalı? Tabi ki siyasi parti temsilcileri. Hani yerel seçimlerde kapı kapı dolaşarak adaylar anlatıldı ya, şimdi neden bu yapılmıyor merak ediyorum. Siyasi partilerin ilçe başkanları bence bu konuda harekete geçmeli ve desteklediği adayı Selçuk kamuoyuna anlatmalı ve neden desteklenmesi gerektiğini söylemeli diye düşünüyorum. Çünkü biz vatandaşların nabzını yokladığımızda insanların kafalarının karışık olduğunu görüyoruz. Belki de Selçuk’ta birçok vatandaş oyunu boş atacak. Neden? Adayı çok iyi bilmedikleri için ve tanımadıkları için. Ben bu konuda siyasi parti ilçe başkanlarından bir atılım bekliyorum.

Siyaseti bırakacak mı?

Selçuk kamuoyunda herkesin merak ettiği bir soru var ve bugünlerde de fısıltılar hızla artmaya başladı. Biliyorsunuz seçimlerden kısa bir süre önce gazeteniz Selçuk Ajans’ta bir haber yayımlandı. Ak Parti Selçuk İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen, bir basın toplantısında Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra siyaseti bırakacağını, bu işi artık gençlerin yapması gerektiğini söylemişti. Önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanlığı seçimi var ve hemen ardından da sanıyorum Selçuk Ak Partide Genel Kurul toplantısı olacak. Peki sizce Ak Partinin Selçuk Başkanı Sema Yeşilçimen bu kongrede aday olacak mı? Bunu önümüzdeki süreçte Sema hanıma soracağız. Siyaseti bırakacaksa, yada devam edecekse nedenini soracağız. Yine bizlere mail atarak bu sorunun cevabını duymak isteyen okuyucularımız da gazeteniz Selçuk Ajans’tan çok objektif bir şekilde öğrenebilecekler. Saygılarımla…

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz! Tıklayın !
https://www.facebook.com/selcukhaber
Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Tıklayın !
https://twitter.com/selcukhaber

Exit mobile version