Selçuk Haber

Selçuk’ta Mezar Taşlarını Kırdılar

selcuk-mezarligii (1)

Selçuk Asri Mezarlığı’nda bulunan bazı mezarlar kimliği belirsiz kişiler tarafından tahrip edildi. Mezar ziyaretine gelen aileler gördüklerine inanamadı. Mezar taşlarının kırıldığını gören ve tepki koyan vatandaşlar “Bu devirde diriye saygının kalmadığını biliyorduk ama Mezar taşlarının kırılmasını da gördükten sonra ölüye de saygının kalmadığını gördük” yorumunda bulundular.

Mezarlıkta zaman zaman bu şekilde tahriplerin olduğu öğrenilirken, vatandaşlar tarafından mezarlıkta güvenlik önlemleri alınması istendi.

Mezar taşlarının kırıldığını duyan bir çok Selçuklu vatandaş olaya tepki gösterirken, daha öncede böyle şeyler yaşanmış ama kimse üstüne gitmemiş. Biz bunu kim yapıyorsa bulunmasını istiyoruz. Mezarların mermerlerini kırıyorlar. Duvarları yıkıyorlar. Bu bir hakarettir. Bunu ancak hasta ruhlu birisi yapabilir” dediler.

Olay yerine gelen polisin yaptığı incelemede 30 civarında mezar taşının zarar gördüğü belirlendi. Parmak izi alan polis, ölenlerin isimlerinin yazılı olduğu taşlara zarar veren kişi veya kişileri saptamak için çalışma başlattı.

Exit mobile version