Selçuk Haber

Selçuk’ta Mantar Toplamanın Cezası 182 TL

mantar2

Selçuk’ta büyük ilgi gören mantar sezonunun başlaması ile mantar toplamak isteyen vatandaşlar Selçuk Kaymakamlığından açıklanan ve karakollara bildirilen kararla büyük bir şoka uğradı.

Selçuk’un Efes ve Panayır Dağı mevkiinde toprak altında yetişen yöreye has adıyla Manguta mantarını toplamak yasaklandı. Toplamanın bedeli ise 182 TL olarak belirlendi.

Selçuk İlçe Kaymakamlığından jandarma ve karakollara tebliğ edilen emire göre 1. Derece Sit Alanı (Efes, Meryemana, Yedi Uyuyanlar ve Havaalanı çevresi) içerisinde mantar toplayanlara, ot toplayanlara ve ayrıca bu bölgelerde başıboş gezenlere 182 tl para cezası uygulanmaya başlandı. Uygulamanın başlaması ile birlikte cezalardan birçok esnaf ve evini topladığı ot ve mantarla geçirmek zorunda olan dar gelirli vatandaşlarda nasiplendi. Vatandaşlarda bu duruma isyan etti, mantar toplayıp satmak zorundayız, evimizin geçimini bu şekilde sağlamak zorundayız. Ne yapalım başkasının malına mı göz diktik. Doğanın insanlara bahşetmiş olduğu ot ve mantarı toplamaya nasıl olurda 182 tl ceza uygulanır diye isyan ettiler.

Bilindiği gibi ilçemizde dar gelirli birçok aile topladıkları mantarları ve otları satarak aile bütçesine katkı sağlıyordu.

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

Exit mobile version