Selçuk Haber

Selçuk’ta Korsan Emlakçılara “DUR” Denilmeli

UGUR-KOMURCU

Günümüzde apartman görevlisinden sucuya, memurdan esnafa kadar ek iş olarak emlakçılık yapan birçok insanla karşılaşmak mümkün. Ekonomide kayıt dışılığa sebep olan bu durum emlakçıları çileden çıkartıyor. Korsan emlakçılar kayıt altına alınmadığı sürece hem devlet hem de bu sektör içinde bulunanlar rahat nefes alamayacağa benziyor.

Selçuk’ta özellikle kahvehane gibi yerlerde bulunan korsan emlakçılar, oldukça can sıkıyor. Düzenli vergi ödeyen ve yasal yollarla emlakçılık yapan vatandaşlar, bu durumun acilen çözüme kavuşmasını temenni ediyor.

Selçuk’ta bir çok kişinin kayıt dışı emlakçılık yaptığını savunan, Yağız Emlak işletme sahibi Uğur Kömürcü; “Ekonomide kayıt dışılığa sebep olan bu durum sanal ortama da taşındı. Her gün onlarca daire internet üzerinden satılıyor. Uzmanlara göre emlak sektöründe çalışanların üçte ikisi kayıt dışı. İnternetteki emlak portallarına 1.000 ile 2.000 TL veren kişiler, herhangi bir meslek odasına ve vergi dairesine kayıt yaptırmadan üye olup ilanlarını yayınlayabiliyor. Böylece kendilerini emlak firması gibi lanse ederek ayda birkaç daire satıyorlar. Bunun karşılığında ise devlete gelir vergisi, KDV, SSK pirimi ödemiyorlar” dedi.

Ülkede inşaat sektörünün yükselmesiyle birlikte son yılların gözde mesleği haline gelen emlakçılık, korsanların tehditi altında. Sektörü yerle bir eden kayıt dışı emlakçılara acilen çözüm bulunmalı.

HABER: SEDA KONUKSELÇUK HABER

Exit mobile version