Selçuk Haber

Selçuk’ta ki Motosiklet Sorunu Masaya Yatırıldı

Selçuk Emniyet Müdürü Fatih Çankaya Selçuk’ta ki motosiklet sorununu masaya yatırdı.

Selçuk’ta kuralsız eksiksiz, başta kasksız hiçbir motosiklet trafiğe çıkamayacak. Yaya kaldırımları yayaların olacak. Motosikletler yaya kaldırımını kullanamayacak. Belediyenin izin verdiği yerlerin dışında motosikletler cadde ve sokaklara gelişigüzel park edilemeyecek.

Yıllardır Selçuk’ta herkes motosikletlerden şikâyet eder. Turistik caddelere gelişi güzel park eden, eksozu sonuna dek açık motor kullanan, yaya kaldırımları motosiklet yoluymuş gibi kullananlardan, kasksız motor kullananların yaptıkları kazalardaki ölümler, yaralanmalar.

İşte bu sorunları öğrenen Yeni Emniyet müdürü Fatih ÇANKAYA neler yapacaklarını anlattı; “ Motosiklet kazalarının tüm trafik kazaları içindeki oranı ülkeden ülkeye, şehirden şehre değişiklik gösterse de, motosiklet kazalarında yaralanma olasılığı daha yüksektir. Diğer araç kazalarında yaralanma oranı % 20 iken, motosiklet kazalarında %80 dir. Motosiklet kazalarında ölüm riski diğer araç kazalarına göre 16 kat fazladır. Kask motosiklet kullananların can simididir. Bunun yanı sıra, deri pantolon, eldiven, önemli unsurlardır.

2010 yılı içerisinde, İlçemizde ki müdürlüğümüzün sorumluluk alanında, 21 adet yaralanmalı ve maddi harslı, 24 vatandaşımız yaralanmıştır. 2011 yılı içerisinde 23 adet yaralanmalı ve maddi harslı kaza meydana gelmiştir.20 vatandaşımız yaralanmıştır.2012 yılı temmuz ayı sonu itibari ile 23 adet yaralanmalı ve maddi hasarlı kaza olmuş,25 vatandaşımız yaralanmıştır.

İlçe mizdeki can güvenliğini korumak, ilçe halkımızın huzur ve güven içerisinde yaşamalarını sağlamak amacıyla, daha sakin bir Selçuk, için ilçe genelinde başlattığımız kamunun huzurunu bozacak, şekilde standart dışı ve korna ile dolaşan motosikletler üzerinde çalışma yapmak üzere Trafik TESCİL ve denetleme Büro Amirliğimize bağlı 24 saat esasına göre görev yapan Trafik ekiplerimiz görevlerini yapmakta ve yine bu trafik ekiplerimize ilçe Emniyet Müdürlüğümüze bağlı, diğer motorize ekiplerimizde yardımcı olmaktadır. Başlatmış olduğumuz bu çalışmalarda halkımızın da desteğini gördük, destek bekliyoruz. Bundan sonra ilçemizde kask başta kuralsız motosiklet kullandırmayacağız. 1 Eylülden itibaren denetlemelerimiz artacak, kural dışı motosiklet kullana sürücülere 2918 sayılı karayolları trafik kanununun 78/1-b maddesi uygulanacaktır.

Diğer konular ise diğer görevliler tarafından denetlenecek ve her şey kuralına uygun olacaktır ’’ dedi.

DHA VEYSEL EROL SELÇUK-ÖZEL

Exit mobile version