Selçuk Haber

Selçuk’ta ki Kuran Kurslarına İlginin Yoğun Olması Bekleniyor

selcuk-tahsina-aga-camii

Her yıl eğitim ve öğretim yılının bitmesiyle birlikte başlayan Kuran Kursları, bu yılda birçok camide başlayacak. Alınan bilgilere göre kurslarla ilgili olarak Müftülüğün yaptığı çalışma sonucu Selçuk merkez ve köyleri ile birlikte 20 Camii de aynı anda başlayacağı öğrenildi.

YAZ Kuran Kursları’nın, çocukların temel dini bilgileri öğrenme, ibadete alışması, haram ve kötü alışkanlıklardan korunması açısından önemine dikkat çeken Selçuk İlçe Müftülüğü yetkilileri,  2012-2013 eğitim öğretim yılının bitmesiyle birlikte Kuran Kurslarının açılması ile ilgili olarak çalışma yaptıklarını açıkladı. Geçtiğimiz yıllarda verilen kuran kurslarına ilgi oldukça yoğun olmuştu. Gelecek nesillerin manevi anlamda sağlıklı bir şekilde yetiştirilmelerinde Kuran Kurslarının katkısının önemli olduğunu ifade eden Müftülük yetkilileri “Yüce yaratıcımızın bizlere büyük lütuf olan evlatlarımız bizim en değerli hazinelerimizdir. Onları, bize emanet edildikleri bilinciyle yetiştirmemiz ve inancı sağlam, ahlaki faziletleri öğrenmiş, milli ve manevi değerlerine bağlı olarak yarınlara hazırlamamız gerekmektedir” dediler.

‘HAYIRLI EVLAT YETİŞTİRMEK ÇOK ÖNEMLİ’

ÇOCUKLARIN milli ve manevi değerleri benimsemiş, güzel alışkanlıklar kazanmış olarak yetiştirmenin, bir ömür boyu yapacakları güzel işlerin sevaplarına da ailelerini de ortak edeceğini söyleyen Müftülük yetkilileri, “Hz. Peygamber (S.A.V.)’in hayırlı evlat yetiştirmeyi sadaka-i cariye olarak niteleyerek öldükten sonra da sevap kazandırmaya devam eden amellerden sayması bu anlamdadır. Diğer taraftan, eğer anne babalar evlatlarının nasıl ve hangi alışkanlıklarla yetiştiklerini umursamazlarsa, yanlış inanç ve alışkanlıklar edinmelerine engel olmazlarsa, bunun da büyük bir vebal olduğu unutulmamalıdır. Bu hususta ileride karşılaşılabilecek muhtemel sıkıntıları şimdiden bertaraf edebilmek için, çocuklarımıza temel dini bilgileri öğretme, onları ibadetlere alıştırma, haramlardan ve kötü alışkanlıklardan sakındırma hususlarında daha hassas hareket etmeliyiz” şeklinde konuştular.

Selçuk’ta ki Kuran Kursları 24 Haziran da başlayacak 23 Ağustos’ta sona erecek. Kursa katılanlara kurs sonunda katılım belgesi verilecek. İsabey Camii hariç ilçede ki tüm camilerde başlayacak olan Kuran Kurslarında öğrencilere kitaplar ücretsiz dağıtılacak. Ve dersler sabah 10.00 da başlayacak ve günde  3 saat sürecek.

HABER: NAFİ TURAN ( SELCUKHABER.COM )

Exit mobile version