site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk’ta ki Bıçakçılarda Kurban Bayramı Bereketi

Selçuk’ta ki Bıçakçılarda Kurban Bayramı Bereketi
22.09.2015
A+
A-

Salih-Erocak

Selçuk’ta Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kesiminde kullanılacak bıçaklarda görücüye çıktı.

Kurban Bayramı hazırlıklarının başladığı şu günlerde kurbanlıklarını almaya başlayan vatandaşlar, bıçaklarını ve satırlarını biletmek ya da yeni ürünler almak için ilçede bulunan bıçakçıların yolunu tutuyor. Her yıl Kurban Bayramı öncesinde aynı yoğunluğu yaşayan bıçakçılar, fazla mesai yaparak ellerindeki işi bitirmeye çalışırken, bir yandan da artan işlerin mutluluğunu yaşıyorlar. Selçuk’ta uzun yıllardır çilingircilik ve bıçakçılık yapan Selçuk Çilingir sahibi Salih Erocak’la Kurban Bayramı öncesi görücüye çıkan bıçaklar ve bileme işlemleri hakkında konuştuk.

KESKİN OLMAYAN BIÇAK KURBANA EZİYET EDER

En iyi bıçağın paslanmaz çelikten ve dövülerek yapıldığını, en keskin bıçağın da paslanan çelikten imal edildiğini anlatan Salih Erocak, yaklaşan bayram nedeniyle işlerin yoğunlaştığına dikkat çekti. Salih Erocak, “İnsanlar yeni bıçak almaktan ziyade daha çok eski bıçaklarını biletiyorlar. Bıçağın keskin olması çok önemli. Keskin olmazsa kurbanlığa eziyet ederler. Şimdi bayram yaklaştığı için sokak aralarında seyyar satıcılar satış yapmaya başladı. İşi iyi bilmedikleri için bıçağı mahvediyorlar, bozuyorlar” diye konuştu.

BIÇAK BİLEMEYİ SON GÜNE BIRAKMAYIN

Her sene olduğu gibi Kurban Bayramı’ndan 15 gün önce işlerin yoğunlaştığını vurgulayan Salih Erocak, insanların daha çok eski bıçaklarını bilettiklerini anlatarak, kurban kesim bıçağının fiyatının 5 ile 70 lira arasında değiştiğini söyledi. Salih Erocak en büyük sıkıntılarının Kurban Bayramı’nın son gününe bırakılan bileme işinin kendilerini zora soktuğunu dile getirdi. Kurban kesimi yapacak olan vatandaşlara uyarılarda bulunan işletmeci, “Bıçak veya satır bileme işini son günlere bırakmayın. Şimdiden işinizi hallederek bıçaklarınızı biletin” şeklinde konuştu.

Salih-Erocak-SELCUK-cilingir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.