Selçuk Haber

Selçuk’ta kaldırımlar işgal altında

kaldirimlar

Selçuk’ta vatandaşlar, cadde ve sokaklarda kaldırıma park edilen motosikletlerden şikayetçi… Selçuk’ta yayaların can güvenliği için yapılan kaldırımlarda yer olmayınca vatandaşlar caddelerde yürümek zorunda kalıyor. Yürürken normal olarak kaldırımı kullanmak isteyen vatandaşlar araba ve özellikle motosiklet engeli ile karşılaştıklarını dile getirerek, insanların bu konuda biraz daha saygılı ve düşünceli olmasını beklediklerini ifade ediyorlar. Sürücüler ise hala kesin bir çözüme kavuşturulamayan park sorunu nedeniyle araçlarını koyacak yer bulamadıklarını söylerken, yetkililerin araç park alanları oluşturmasının zorunlu olduğuna vurgu yapıyorlar.

KALDIRIM ÜZERİNE BIRAKILAN ARAÇLAR, YAYALARIN TEPKİSİNE NEDEN OLUYOR

Selçuk’ta gündüz saatlerinde kaldırımlara yoğun olarak bırakılan motorlar nedeniyle yayalar cadde üzerinde yürümek zorunda kalıyor. Bu durum özellikle kadınlar ve yaşlıları zor durumda bırakırken, kazalara da davetiye çıkartıyor. Yayalar, araç sahiplerinden saygı beklediklerini ifade ederek, ”Kaldırımlar bizler için kullanılması gerekirken, motorlarlar bu hakkımızı elimizden alıyor. Bu konuda ilgilileri görevlerini yapmaya davet ediyoruz” dedi.

Kent merkezinde neredeyse her yer motosiklet parkına dönerken, kaldırımlara bırakılan motosikletler yayalara geçit vermiyor. Kaldırımlara bırakılan motosikletler hem görüntü kirliliği yaratıyor, hem de vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Vatandaşlar, Selçuk Belediyesi Zabıta ekiplerinin, kaldırımlara motosiklet park edilmesi yasağı konusunda denetimlerinin sıklaştırmasını istedi.

Exit mobile version