site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta Halkın Nabzı Tutuldu

Selçuk’ta Halkın Nabzı Tutuldu
12.07.2013
A+
A-

halkin-nabzi-tutuldu

Selçuk Belediyesi tarafından merkez, belde ve köylerde yapılan araştırmaya göre, parklardaki oyun alanları, şehir içi ve arazi yolları ile sivrisinek, karasinek ve haşere ile mücade en önemli sorunlar olarak öne çıktı.

Selçuk Belediyesi tarafından hizmetlerinin değerlendirilmesi amacıyla yaptırılan araştırma sonuçlandı. Belediye hizmetlerinin vatandaşlar tarafından nasıl algılandığı, eksikliklerin belirlenmesi ve ortaya çıkan sonuçların önümüzdeki günlerde belediye çalışmalarına yön verebilmesi amacıyla yapılan araştırmada, gelecek yıl yapılacak yerel seçimlerin ardından Selçuk Belediyesi sınırları içine alınacak olan belde ve köylerin de sorunları belirlenmiş oldu.

Selçuk merkez ile belde ve köylerinde yapılan araştırmaya göre, önemli üç sorun ortaya çıktı.Ankete katılan vatandaşların görüşlerine göre parklardaki çocuk oyun alanları, şehir içi ve arazi yolları ile sivrisinek, karasinek, yakarca ve haşere ile mücadele konuları en önemli üç sorun olarak belirlendi.

Anketten çıkan sonuç üzerine belediye daire amirleri ile biraraya gelen Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, “Elde ettiğimiz sonuçlar üzerinden ilgili arkadaşlara sorunların neden kaynaklandığının tesbiti için gerekli talimatlar verildi. Arkadaşlarımız sahada gerekli incelemeyi yaparak, sorunların çözümü konusundaderhal çalışmaya başladı.En kısa sürede sonuç alarak sorunları çözeceğiz” dedi.

selcuk-arastirma1

selcuk-arastirma2

selcuk-arastirma3

selcuk-arastirma4

selcuk-arastirma5

selcuk-arastirma6

selcuk-arastirma7

selcuk-arastirma8

YORUMLAR
  1. acelyamutlu dedi ki:

    Ne büyük yalan memnunuz AKP yi istemiyoruz ama 14 mayısta park yok 14 mayısta tren yolu asansörlü geçıtler istiyoruz.ve içmesuyu istiyoruz

  2. Anonim dedi ki:

    Bu anketler hepsi hayal ürünü selçuk ta sorundan bol ve varki kafasına göre tek taraflı yazılmış bunlar

  3. Anonim dedi ki:

    Yayaya yürüyecek yer bırakmayan kaldırım işgali,şehir merkezinin bakımsızlığı,küçük çöp kutularının yetersizliği ve motorsikletlerin çarşı içinde cirit atması bana göre en ciddi sorunlardan.
    Bir de yazın logarlardan çok pis koku geliyor. Buna da çözüm bulunması gerekir.

  4. Selçuklu dedi ki:

    Selçuk tren yolu altından ibaret değildir.Tren yolu üstünde oturanlarda bu şehrin vatandaşları.temizlikçi arkadaşları oralarda göremiyoruz.ne traktör süpürür ne de işçiler.sayın başkan üşenmesin de birde yukarlara çıksın.pislikten geçilmiyor.çarşamba pazarının pislikleri sağa sola dağılıyor.ama sadece pazar kurulan yer temizleniyor.

  5. Anonim dedi ki:

    bu anket hangi gelişmiş ülkeninin ELİT köyünde yapıldı acaba,sonuçlar hiç ilçemizi yansıtmıyorda

  6. Ferhat Tekol dedi ki:

    Selçuk un geleceğine yön verebilmek için güzel bir anket çalışması olmuş.

  7. aydın dedi ki:

    Bence sivrisinekle mücadele çok önemli bir sorun değil. Geçen hafta Özdere’ bir gece geçirdim çıldıracaktım. Sivri sineklerden sabaha kadar uyuyamadık. On beş yıl önce Selçuk’ta balkonda oturamaz, evimizde uyuyamazdık. Belediye bu konuda başarılı oldu ve biz şimdi genellikle rahatız.

  8. selçuk.s.s dedi ki:

    Anar anket şirketinden anket yapan arkadaşın ağzını aradım selçukla ilgili aşağı yukarı bişeyler söyledi bana

  9. ANONİM dedi ki:

    CUMHURİYET MAHALLESİ 5107 VE 5104 NOLU SOKAKLAR BAŞKA BELEDİYENİN SORUMLULUĞUNDA MI ACABA. ARACINIZLA YOLLARDA GİDEMEZSİNİZ. ÇÜNKÜ HER YER ÇUKUR.ÇÖPLER YERLERDE . OTLAR ADAM BOYU OLMUŞ ÇOÇUKLAR KAYBOLUR İÇİNDE.

    YOKSA ORADA OTURANLAR OY KULLANMIYORMU ?

  10. Anonim dedi ki:

    Çulhancıdan başlayıp başterzilere kadar uzanan yolda karşılıklı olarak kaldırımlar tamamen ürün teşhir alanı olmuş. daha önce başterzilerin karşısındaki kaldırımdan yürünülebilse de şimdi orada da motorlar sıralanmış.Aynı sokakta kaldırım kenarlarına çift yönlü araba park ettiklerinden yayalar yolun ortasından yürüyor bebek arabalı çocuklu vatandaşlar sorun yaşıyor.

  11. Anonim dedi ki:

    Arkdaşlar gürültü yapmayın, bir ton insan sorun yok demiş işte!!! Siz hayal dünyasında yaşıyorsunuz sanırım.

  12. Anonim dedi ki:

    yok boyle birsey arastimayi yapan selcuk disina hic cikmamis oturmus masada bu gun bunu boyle yapyim olsun belki belediyeye beni de alirlar demis

    1. anonım dedi ki:

      aynen öle kardesımmm sana katılıyorummm

  13. Ali AYDINYURT dedi ki:

    Sosyal Demokrat belediyeler sosyal tesisleri para kazanmak amacıyla yapmaz halka hizmet için yaparlar.Tıpkı Kuşadası Belediyesinin yaptığı gibi.Gel gör ki Selçuk Belediyesi kentin tek parkını ADD ye cüzi bir bedelle vererek burada 20 kuruşa alınan küçük su şişesini 75 kuruşa satılmasına göz yumarak halkın kazıklanmasına göz yummuştur.2014 seçimlerinde halk bunun faturasını kesecektir. Böyle yapa yapa makası daralttınız.Sizi bir kez daha uyarıyorum.Yazıktır günahtır.

  14. Anonim dedi ki:

    gecekondu ile taş ocağı arası 250 mt millete rezillik çektıriyorsunuz bi asfalt yapmadınız sonra çıkıyorsunuz memnuniyetten bahsediyorsunuz

  15. selçuk.s.s dedi ki:

    Anar araştırma şirketinde çalışan anket yapan arkadaşın görüşü …Selçukta adayın önemi yok parti kazanır bugün yerel seçim olsa

  16. B.Zafer dedi ki:

    park bahçelerle ilgili tabloda cumhuriyet mahllesi yok B.ZAFER var ne demek acaba b.zafer.

  17. bilmece dedi ki:

    ya dutlu bizim bi yürüş yolumuz var mesafe olarak uzun olan orda sabahları belki 40-50 kişi yürüyor ama hiç biri yolda gitmiyor gidemiyor nedenide mezarlığın orda bir çukur var düşerseniz ayağınız kolunuz kırılır başka şehirlerdekine bakıyorum mesela torbalı mesala aydın ordaki yürüş yolları yol değilde bizim ki mi yürüyüş yolu arkadaslar biraz hizmet görelim

  18. munevver dedi ki:

    bakıyorum da herkes şikayetçi,acaba bu durumdan hiç mi vatandaşın hatası yok.Dutlu yol diyorsunuz ki yürüyecek yer yok ,evet çünkü varandaşlar,oturulan bankları dahi parçalamış, yedikleri yiyeceklerin çöpleri her tarafa dağılmış,aydınlatma direkleri kırılmış,…daha hangisini sıralamak gerekir.Herşeyi belediyelerden bekliyoruz.Oysa vatandaşlık görevlerimizi yerinize getirsek nasıl olur acaba.Kimse yaşadığı mekenı temiz tutmuyor.Sen kapının önünü temizleme gel belediye temizlesin de .bu ne ya.BUgüzel selçuk un kıymetini orada yaşayanlar değil dışarıda oturan selçuk lular daha iyi anlıyor.

  19. Anonim dedi ki:

    Selçuk s.s rumuzlu arkadaş işi çok güzel özetlemiş. Buradan soruyorum, kaçınız başkana hakkaten çok başarılı olduğu için oy verdiniz, kaçınız sadece CHP’li olduğu için?
    Maalesef ki İzmir ve Selçuk’ta öyle bir algı var ki, iş yapsın yapmasın hangi aday olursa olsun, yeterki CHP’den adaylığını koysun, seçilmesi için yeter. İşte zaten bu yüzden de baştakiler sürekli hizmet üretmek yerine bahane üretmeyi tercih ediyorlar. Yok hükümet önlerini kesiyormuş falan filan da. Geçiniz efendim, çalışan, başarılı CHP’li başkanlar nasıl çalışıyor aynı hükümetle. Artık İzmir ve Selçuk halkının gözünü açma vakti geldi ama umutlu musun diye sorarsan,hayır. Yine adayın profiline ve yaptıklarına bakmaksızın,bir çok insan sırf CHP’li olduğu için birilerine oyunu verecek. Yazık.

  20. çarşı dedi ki:

    çarşı yalan ankete karşı !!

  21. Tarafsız dedi ki:

    Sayın Selçuklu hemşirelerimiz ilçemizde her ilde her ilçede olduğu gibi bir çok kentsel yaşam ile ilgili genel sorunlarımız var.Bu en başta araç otoparkı olmak üzere sosyal ve kültürel açıdan başlar alt yapı içme suyu yolların bakımı temizlik hizmetleri hepsi yeterlimi yetersiz mi bu sorunların çözümü veya en aza indirilmesi için anketler yapmaya gerek yok bence yerel yöneticiler bu eksik veya yetersiz kalan hizmetlerde halkın genel katılımıyla örneğin belediye salonlarında halk görüş günleri düzenleseler daha hizmetlerde aksayan veya eksik kalan yönleri daha kolay çözüme kavuştururlar diye düşünüyorum.Çünkü bu sorunların çözümünde halkında görüş ve fikirlerini almak eminim ki çok katkı sağlayacaktır.Sonuçta bu sorunları yaşayan vatandaşın ta kendisidir.Çözüm üretmede anket yeterli değil fikir önemlidir.

  22. Derviş dedi ki:

    ANKET AYNEN ŞÖYLE BAŞLIYOR ; BİZ CHP MERKEZDEN GELİYORUZ AD, SOYAD, EV ADRESİ, TELEFON NUMARASI, VE KÜTÜĞE BAĞLI OLDUĞUNUZ YER. SİZCE İNSANLARIN KORKU CUMHURİYETİNİN OLDUĞU YERDE GERÇEK BİLGİ VEREBİLİR Mİ.? CHP KENDİ İÇİNDE BİLE VEFA ÜLGÜR HAKKINDA KAZAN KALDIRIRKEN, NEYMİŞ % 59 VEFA BAŞKAN OLSUN DEMİŞ. HERKES GİBİ BENDE GÜLÜYORUM.

  23. Anonim dedi ki:

    Vay vay vay. Eğer anketler böyle yapıldıysa, neden bu kadar “objektif” oldukları anlaşılıyor. Tarafsız nickli kişinin söylediği gibi,eğer amaç sorunların tespiti ve çözüm önerilerini duymaksa, o zaman her ay yaparsın bir halk günü, millet eteğindeki taşları döker. Ama insanları etiketlemeden,korkutmadan,gerçekten yardımcı olmaksa amaç.