Selçuk Haber

Selçuk’ta Gezi Parkına Destek Eylemi Yapıldı

selcukta-gezi-parkina-destek-eylemi (5)

İstanbul Taksim Gezi Parkı’nda yapılacak düzenlemeye karşı çıkan binlerce vatandaş, Taksime toplanıp direnirken, Gezi Parkı direnişine Selçuk’tan da destek geldi. Selçuk İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı meydanda dakikalar içinde yüzlerce kişi bir araya geldi. Yapılan eylemde herhangi bir olay çıkmadı. İstasyon Meydanı’nda toplanan yüzlerce Selçuklu, hükümet karşıtı sloganlarla eylemini gerçekleştirdiler.

Taksim Gezi Parkı’nda yaşanan olaylar, 4. Gününde İstanbul dışına taştı ve Ankara, İzmir, Eskişehir, Kocaeli gibi Türkiye’nin birçok ilinde vatandaşlar gece boyunca sokağa döküldü. Selçuk’ta da sosyal medya üzerinden organize olan vatandaşlar, İzmir’de ve İstanbul’da gösterilen direnişe destek vermek için gece saat 19:00 sıralarında İstasyon Meydanı’nda toplandılar. Buradan “Hükümet İstifa, Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganlarıyla yürüyen grup Selçuk Hükümet Konağı meydanında yaptığı basın açıklamasından sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Grup adına açıklamayı Selçuk Eğitim-Sen Temsilcisi Haluk Erbil yaptı. Erbil; ‘‘Bugün Türkiye’nin birçok yerinde, özellikle son dönemde yürütülen sindirme hareketi var. Bunu medyadan görüyor, izliyoruz. AKP iktidarı kendisi gibi düşünmeyen tüm muhalif kesimlere bir sindirme baskısı yapıyor. Artık bu sindirmenin üzerine halk patlamış bulunmakta. Bulunduğumuz ilçede de buna karşılık vermemiz gerekiyor’’ dedi.

İstasyon Meydanında bir araya gelen gençlerden biri yaptığı açıklamada “Günün bu saatinde buraya kadar gelen arkadaşlar, bir tepkinin sonucunda buraya kadar geldiler. Artık halkta bir birikmişlik var. Taksim gezi parkına yapılan talan, defalarca Türkiye’nin birçok yerinde AKP’nin uyguladığı politikaların devamıdır. Bu talana, bu yağmaya, ağaçlarımızın ve insanlarımızın katledilmesine karşı burada toplanmış bulunmaktayız. AKP’nin talanına ve insan dışı politikalarına karşı tüm Türkiye’de onurlu insanlar şu anda alanlardadır bizim de olduğumuz gibi. Biz de bu meydandan tüm Türkiye’ye seslenmek istiyoruz; her yer Taksim, her yer direniş” dedi.


HABERİN VİDESONU AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ.

Exit mobile version