Selçuk Haber

Selçuk’ta Gaziler Günü Kutlamaları

selcuk-gaziler-gunu (6)

19 Eylül Gaziler Günü tüm yurtta olduğu gibi Selçuk’ta da kutlandı. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e “gazilik” unvanı ve “mareşallik” rütbesi verilmesinin 93. Yıldönümünün kutlandığı törende coşku ve gurur bir aradaydı.

Hükümet Alanı’nda düzenlenen törene Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gökhan Yusuf Özdemir, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği üyeleri, Siyasi Partilerin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Selçuk Kaymakamlığı, Selçuk Belediye başkanlığı ve Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği tarafından sırasıyla Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.

Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmayı ise Kıbrıs Gazisi Fahrettin Eren yaptı. Milletleri millet yapan değerlerin olduğunu ve bu değerlerden birinin de “gazilik” olduğunu söyleyen Fahrettin Eren yaptığı konuşmada; “Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasına müteakip Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 19 Eylül 1921 günü 153 sayılı kanun ile “mareşallik” rütbesi ve “gazilik” unvanının verilmesinin 93. Yıldönümü kutlu olsun. Bugün, Türkiye Cumhuriyetinin yanı sıra, Kore Cumhuriyeti ve KKTC’nin var oluş mücadelesine ve Güneydoğu’daki iç güvenlik hareketi sonucunda kazanılan zaferlerimizi onurlandırdığımız gündür. Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin yanı sıra birçok ülkede de kutlanan Gaziler Günü kutlu olsun. Bu mutlu günde bizleri onurlandıran herkese şükranlarımızı sunuyoruz” dedi. Şehit ve gazilik kavramlarının Türk tarihindeki öneminin altını çizen Gazi Fahrettin Eren; “Dün olduğu gibi bugün de aynı inançla bu aziz vatanın bütünlüğüne, milli değerlerine saldıranlara karşı her zaman kanımızı akıtmaya, canımızı feda etmeye hazırız. Bizim için vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehit nurlanmış, gazi onurlandırılmış askerdir. Büyük Atatürk diyor ki; Kahraman Türk Ordusu sizin kahramanlığınızla kazanılan büyük zaferlerin millet tarafından takdirine delalet eden bu unvan ve bu rütbeye ancak size izafe ederek bütün askerlik hayatımın en büyük iftiharı olarak taşıyacağım. Milli bağımsızlığımızı, vatanın milleti ile bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek maksadıyla vatanımızın her karış toprağına kanlarını akıtan, Türk tarihine altın sayfalar yazdıran gazilerimizin, can veren şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek, onlara olan minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek milli görevimizdir’’ diyerek gaziler için yazılan şiirlerden örnekler sundu.

Fahrettin Eren’in konuşmasının ardından okunan şiirlerle program sona erdi.

Exit mobile version