site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta fener alayı yürüyüşü düzenlendi

Selçuk’ta fener alayı yürüyüşü düzenlendi
02.09.2015
A+
A-

selcuk-fener-alayi (16)

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Selçuk Şubesi öncülüğünde 30 Ağustos Zafer Bayramının 93. yılı dolayısıyla Fener Alayı düzenlendi. ADD tarafından organize edilen ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği Fener Alayı yürüyüşü, İstasyon Meydanından başladı.

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Atatürkçü Düşünce Derneği Selçuk Şubesi tarafından düzenlenen ‘Fener Alayı ve Teröre Lanet’ yürüyüşü binlerce Selçuklunun katılımı ile gerçekleşti. Yüzlerce meşalenin yakıldığı yürüyüşe “Şehitler ölmez vatan bölünmez,”Mustafa Kemal’in askerleriyiz” ve Kahrolsun PKK” sloganları atıldı.

SELÇUK HALKI BAYRAĞA, VATANA VE ŞEHİTLERİNE SAHİP ÇIKTI

İstasyon Meydanından başlayan fener alayı yürüyüşü Hükümet Konağı Atatürk heykeli önüne kadar devam etti. Atatürk anıtı önünde ki törende 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Grup adına açıklama yapan Selçuk ADD Başkanı Tuncay Kireç yaptığı konuşmada; “30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 93. yılındayız. Büyük bir coşku ve sevinçle kutlamamız gereken bu günler derin bir acı ve kederle geçiyor. Her gün gelen yeni şehit haberleriyle sarsılıyoruz. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz günlerdeyiz. Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti tarihinin en kritik günlerini yaşamaktadır. Ulus birliğimiz, savaş çığlıkları ile parçalanma noktasına gelmiştir. AB ve ABD merkezli, AKP eliyle yürütülen ve ‘açılım, çözüm, barış’ gibi isimlerle adlandırılan ‘bölünme süreci’ bugün vatan evlatlarının şehit düşmesinin tek nedenidir. Askerlerimizin, polislerimizin ve yurttaşlarımızın canlarına kasteden terör örgütünü, teröre destek olanları ve arkalarındaki küresel güçleri şiddetle kınıyor; şehitlerimize Allah’tan rahmet; milletimize baş sağlığı diliyoruz” dedi.

Yürüyüş, ADD Selçuk Şube Başkanı Tuncay Kireç’in konuşmasının ardından hep bir ağızdan söylenen marşlarla son buldu.

YORUMLAR
  1. Dalyork dedi ki:

    Aaaaaa, Tuncay bey bunları demedi ki, kırpmışsınız. kaymakam tarafından izin verilmediğini, emniyetin ise izinsiz olmasına rağmen gösterdiği dikkat için teşekkür etti. Neden yayınlamıyorsun sayın Selçuk Haber? Sadece milliyetçi tarafından tut haberi, e mi? Muteşem gazetecilik örneğisiniz maşallah!