site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta Engelli Olmak semineri yapıldı

Selçuk’ta Engelli Olmak semineri yapıldı
04.12.2014
A+
A-

engelli (1)

Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, engellilere verilen değerin bir toplumun gelişmişlik düzeyini gösterdiğini söyledi. Bu noktada yerel yönetimlere çok önemli görevler düştüğünü ifade eden Bakıcı, “Yaşama tutkusuyla hiçbir engel tanımayanların önünde saygıyla eğiliyor, zorluk ve sıkıntıları el ele aşacağımıza inanıyorum. Yani Selçuk’ta engel tanımayacağız. Selçuk Belediyesi olarak engelli hemşerilerimin her zaman yanında olacağımızın buradan sözünü veriyorum” dedi.

‘Engelleri aşacağız’

Selçuk Engellilerini Destekleme Derneği (SELENDER) ve Goncagül Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin ortaklaşa hazırladığı ‘Engelli Olmak’ adlı seminere katılan Başkan Zeynel Bakıcı, Selçuk’ta engellerin bir bir aşılacağını kaydetti. Ev sahipliği yaptığı seminerde kısa bir konuşma yapan Bakıcı, engelli hemşerilerimizin bağımsız ve mutlu fertler olarak yaşaması için Selçuk Belediyesi olarak imkanları seferber edeceklerini bildirdi. Pamucak Sahilinde önceki yaz engelli ve aileleri için kamp imkanı sağladıklarını sözlerine ekleyen Bakıcı, ayrıca engelli ve yaşlılar için de evde bakım hizmetlerini projesini hayata geçireceklerini dile getirdi.

“Engelde kimliğimize ait”

Doğuştan engelli evlilik ve aile danışmanı Psikolog İlknur Peder de Engelliler Günü’nün ‘farkındalık günü’ olduğuna dikkat çekti. Peder, “Toplumda engellilere iki farklı bakış açısı oluyor. Bu algılardan biri acıma, biride ‘olağanüstü yetenekli, mucize kişi’ bakış açısı. Ben bu iki yaklaşımı da kabul etmiyorum. Biz ne acınacak durumdayız ne de mucize insanlarız. Her birey kendine ait özellikleri var. Engel de kimliğimize ait özelliğimizdir” diye konuştu.

Tekerlekli sandalyede engelli şiiri okudu

‘Engelli Olmak’ seminerinde SELENDER Başkanı Esat Küçükzeybek, Neyzen Murat Gezer eşliğinde okuduğu şiirlerle dinleyicilere duygulu anlar yaşattı. 4 şiiri ney eşliğinde okuyan Küçükzeybek, gelişmelerle ilgili sunum yaptı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.