site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta Egzoz Gazı Denetimi Yapıldı

Selçuk’ta Egzoz Gazı Denetimi Yapıldı
11.03.2015
A+
A-

egzos-gazi-emisyon (1)

Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü ve Selçuk Emniyet Müdürlüğü trafik ekiplerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği egzoz gazı emisyon ölçüsü denetimleri İlçede gerçekleştirildi. Ticari araçlarda dahil olmak üzere yolda seyir halinde bulunan tüm araçlar kontrol edildi. Egzoz Gazı Emisyonu Kontrolü ile Benzin ve Motorin Kalitesi Yönetmeliği’nce trafikte seyreden motorlu kara taşıtlarından kaynaklanan egzoz gazlarının neden olduğu hava kirliliğinin etkilerinden canlıları ve çevreyi korumak, egzoz gazı kirleticilerinin azaltılmasını sağlamak için yapılan denetim çeşitli periyotlarla İzmir genelinde tekrarlanacak. Egzoz gazı emisyon pulunun fiyatı 47 lira iken araçta bulunmaması halinde vatandaşlara 963 liralık para cezası uygulanacak. Büyük bir titizlik ile gün boyu denetimlerini sürdüren Selçuk trafik ekipleri, bu kontrollerin sık sık olacağını belirtti.

Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü Neden Gerekli

Egzoz gazı emisyon ölçümü, trafikte seyreden araçların egzoz gazlarının neden olduğu hava kirliliğinin zararlı etkilerinden çevreyi korumak amacıyla, egzoz gazı kirleticilerinin azaltılmasını sağlamak için yapılan ölçümlerdir. Bu ölçüm sonucunda, egzozundan çıkan kirletici miktarı kanunlarla belirlenen seviyenin üzerinde oran araçlar, bu ölçümden kalmaktadır. Ayrıca, egzoz gazı emisyon ölçümleri aracın yakıtı ne kadar verimli tükettiğinin de bir göstergesi olabiliyor.

Ölçüm İçin Neler Gerekli

Egzoz gazı emisyon ölçümü yapılacak aracın Tescil ve Trafik Belgesi, Motorlu Taşıt Egzoz Emisyon Ruhsatı ve T.C Kimlik Numarasını gösteren nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaportun getirilmesi yeterli. İlk kez egzoz gazı emisyon ölçümü yapılacak araçların sahipleri “Motorlu Araç Gazı Emisyon Ruhsat”ını ilk ölçümde 7 TL bedel ödeyerek satın alabiliyor.

Egzoz Gazı Ölçümünde Nelere Dikkat Ediliyor

Ölçüm sırasında egzoz gazı emisyon değerlerinin yönetmelikte belirlenmiş sınırı aşıp aşmadığı kontrol ediliyor. Değerleri belirlenen sınırı aşan araçlara egzoz emisyon pulu ve ruhsatı verilmiyor.Ayrıca, egzoz gazı emisyon ölçümünde, aracın egzoz sistemi üzerinde, sızıntı, delik veya çatlakların bulunmaması, ‘Katalitik Konvertör’lü araçların konvertörlerinin sağlam olması gerekiyor.

Hangi Araçlar Egzoz Gazı Emisyon Ölçümünden Muaftır

Tarım ve orman traktörleri, motosiklet ve mopedler ve 1979 model yılı ve öncesi dizel motorlu taşıtlar, hibrit ve elektrikli araçlar ile hidrojen yakıtlı araçlar, Egzoz Gazı Emisyon Ölçüm işleminden muaftırlar.

HABER: SEDA KONUKSELÇUK HABER

egzos-gazi-emisyon (2)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.