Selçuk Haber

Selçuk’ta ‘Denetim’ Kavgası: Başkan Ülgür Karakolluk Oldu

DARP EDILDIM DIYEN MEMUR CAHIT OKUTAN HASTAHNEDE DHA VEYSEL EROL

Selçuk Belediyesi tarafından yaptırılan isteyenin kirasını vererek kullanabildiği soğuk hava deposunun biri nedeniyle ilçe gerildi. Şikayet üzerine depoları denetlemeye giden vergi memurları ile Belediye Başkanı Vefa Ülgür arasında kavga çıktı. İddialara göre Ülgür, memurları darp etti. Memurlar karakola gidip şikayetçi oldu. Başkan Ülgür, “AKP’nin talimatı ile depolara gelmişler. Kimseyi darp etmedim. Memur çalışanların kimliklerini toplayamaz” dedi. İzmir Vergi Dairesi Başkan Vekili Ali İhsan Örücü de “Arkadaşlarımıza saldırmışlar. Kimsenin talimatı ile iş yapmayız. Şikayet üzerine görev yazısı ile denetim yapılırken olaylar oldu” dedi.

Selçuk Belediyesi tarafından yaptırılan, bölgede çiftçilerin hizmetine sunulan sebze ve meyvelerin saklandığı soğuk hava depoları nedeniyle ortalık karıştı. Belediye Başkanı Vefa Ülgür’ün kardeşi ve yakınlarına tahsis ettiği soğuk hava depolarında gerçekleştirilen giriş çıkışların sevk irsaliyesinin olmadığı yönünde şikayet gidince Selçuk Vergi Dairesi’nde görevli iki memur denetime gitti. Bölgeye giderek alanda incelemeler yapan memurlar kayıtları istedi. Soğuk hava depolarında denetim yapmaya başladıktan sonra olaya Belediye Başkanı Vefa Ülgür de müdahil oldu. İddialara göre memurlar ile Başkan Ülgür arasında başlayan tartışma kavgaya dönüştü. Çıkan arbedenin ardından vergi denetim memurları polise giderek şikayetçi oldu. Olay yerine çok sayıda zabıta ve polisin gelmesinin ardından memurlardan Cahit Okutan, Başkan Ülgür’ün kendisini darp ettiğini iddia etti. Karakola giderek şikayette bulunan Okutan ve yanındakiler Ülgür’ün kendilerine saldırdığını söyledi.

KURNAZ OSMANLI MEMURU
Selçuk’ta kaymakam ve emniyet müdürünün de işin içine dahil eden olayın ardından taraflar birbirlerini suçladı. Belediye Başkanı Ülgür, vergi denetim uzmanlarının AK Parti talimatı ile belediye depolarına geldiğini ifade etti. Ülgür, “Bir memur denetim yapabilir. Evrak da isteyebilir. Ama bunu yaparken çalışanların, personelin kimliğini toplayamaz. Böyle bir mantık ile hareket edemez. Ben Selçuk Belediyesi’nin başkanıyım” dedi. Kimseyi darp etmediğini, saldırmadığını da anlatan Başkan Ülgür, suçlamaları kabul etmedi. Ülgür, “Kurnaz bir Osmanlı memurunun yaptıkları yüzünden bizi suçlamaya çalışıyorlar. Bu işin arkasında kimlerin olduğunu biliyorum” diye konuştu.

AK PARTİ’Yİ SUÇLADI
Belediyenin soğuk hava depolarından ücreti veren herkesin yararlanabileceğini anlatan Başkan Ülgür, yakınlarına çıkar sağladığı iddialarını ret etti. Ülgür, olayların sorumlusu olarak AK Parti Meclis Üyesi Ertan Serbest’i gösterdi. Ülgür, “Bu işin altında Ertan Serbest var. Kendisi vergi dairesine gidiyor. Orada müdür olmadığı için müdür yardımcısı ile görüşüyor. Apar topar görevlendirme çıkartarak memurları soğuk hava depolarına gönderiyorlar. Kendisi denetim komisyonunda görev yapıyor. Vergi memurunu yönlendireceğine denetim komisyonu üyesi olarak işini yapsın. Bu işin sorumlusu memurları yönlendirenlerdir” dedi. Ülgür ayrıca, kendisi hakkında şikayetçi olan Gelir Uzmanı Okutan’ın sorunlu bir kişi olduğunu dile getirdi.

KİMSEDEN TALİMAT ALMAYIZ
Olayın ardından konu İzmir’in merkezine de sıçradı. İzmir Vergi Dairesi Başkan Vekili Ali İhsan Örücü, memurların görev esnasında saldırıya uğradığını söyledi. Örücü, “Bir memurun kendi başına ‘ben şurayı denetlemek istiyorum’ deme yetkisi yoktur. Burada yapılan denetim öncesinde yazılı şikayet var. Yazılı belge olmasa, altı boş bir konu olsa görevlendirme yapamazsınız. Bizim memurlarımız gelir uzmanı. Yani konularına vakıf kişiler. Öyle birisinin ‘git, denetle’ demesiyle hareket etmezler. Biz, amirlerimizden talimat alarak çalışma yaparız. Hiçbir memur üst yetkili görevden bulunan kişiye sormadan iş yapmaz. Kimseden talimat almayız” dedi.

TİCARET VARSA DENETLERİZ
Denetim yapılan yerlerin ilçe vergi dairesine 50 metre mesafede olduğunu belirten Örücü, görevlendirilen ve darp edilen kişilerin konuşu karakola taşıdığını söyledi. Örücü, “ Biz, belediyenin kendisini değil kiraya verdiği yerleri denetliyoruz. Belediye buradan gelir elde ediyor. Başkaları da ticari faaliyet yapıyorsa bizim mükellefimizdir. Ben konuşurken ne eksik, ne de fazla konuşmam. Neyse onu söylüyorum. Gerekli raporlar geldikten sonra geniş açıklamayı yaparız” ifadelerini kullandı.
Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ

Exit mobile version