Selçuk Haber

Selçuk’ta Cumhuriyet İçin Sokaklar Doldu Taştı

selcuk-fener-alayi (3)

Selçuk Belediyesi’nin düzenlediği Fener alayı kenti sokaklara döktü. Ellerinde bayraklar ve meşalelerle Selçuk sokaklarını dolduran Cumhuriyet sevdalıları, marşlar eşliğinde laik, demokratik Cumhuriyet’e olan bağlılıklarını haykırdı. Model konseri ile devam eden 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında konuşan Başkan Ülgür “Cumhuriyet’e sahip çıkmalıyız” dedi.
 
Selçuk’ta Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının coşkusu akşam İstasyon Meydanı’nda düzenlenen Fener Alayı ile doruğa ulaştı. Ellerinde bayraklar ve meşalelerle Selçuk sokaklarını dolduran yaşlı, genç, kadın, erkek, çocuk tüm Cumhuriyet sevdalıları marşlar eşliğinde laik, demokratik Cumhuriyet’e olan bağlılıklarını haykırdı. Fener alayına öncülük eden Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür herkesin Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Yaklaşık 1 saat süren fener alayı yürüyüşünün ardından Pazaryeri Konser Alanı’nda toplanan Selçuk halkı, sahneye çıkan Selçuklu gençlerle birlikte Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okudu. Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında alanı dolduran onbinlerce Selçukluya seslenen Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, Selçuk halkının Cumhuriyete, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlılığından büyük gurur duyduğunu söyledi. “Laik, demokratik Cumhuriyete sahip çıkmalıyız” diyen Başkan Ülgür “Ne yapacaklarmış? Cumhuriyet Bayramı’nı kaldıracaklarmış. Bu meydanları görmüyor musunuz? Siz bizi maraba mı zannediyorsunuz? Siz bizi Libya’nın, Suriye’nin, Mısır’ın, emperyal güçlerin kurduğu ülkelerin yurttaşları mı zannediyorsunuz? Cihanda emperyalizme karşı ilk kurtuluş savaşını Türk halkı vermiştir. Lazıyla, Kürdüyle, Çerkeziyle, Türkmeniyle. Bizim savaşımız mevzilerde, dağlarda olmuştur. Kanla kurulmuştur bu Cumhuriyet. Pentagon’da yapılan planlara teslim edilecek bir Cumhuriyet değildir bizim Cumhuriyetimiz. Türkiye Cumhuriyeti’ni Libya İslam Cumhuriyeti’nden, Suriye Cumhuriyeti’nden, İran Cumhuriyeti’nden ayıran laik, demokratik, hukuk devleti olmasıdır. Laik, demokratik, hukuk devleti için “Yaşasın Cumhuriyet” diyoruz. Cumhuriyet, yenir mi, içilir mi, adama iş bulur mu diye kafamızı karıştırmaya çalışanlar var. Cumhuriyet hayattır, nefestir, yaşamdır, sudur. Türkiye’nin laik demokratik cumhuriyetini değiştirmek isteyenler var. Ortadoğu’da günlük projeler yapanlar var. İçimizde onlara alet olanlar var. Sizden tek bir şey istiyorum gençler, Cumhuriyet sizindir, gelecek sizindir. Laik demokratik Cumhuriyetten ödün vermeyin.

Cumhuriyet bugün 90 yaşında. Kutlu olsun. Nice 90 yıllara. Yaşasın laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti. Ne Mutlu Türküm diyene.” diye konuştu.

Başkan Ülgür’ün alkışlarla, sloganlarla sık sık bölünen coşkulu konuşmasının ardından Cumhuriyet’in ilan edildiği saat olan 20.30’da muhteşem bir havai fişek gösterisi yapıldı.

Gösterinin sonrasında ise sevilen müzik grubu Model sahne aldı.

Tüm şarkılarını Selçuk halkı ile hep bir ağızdan söyleyen Grup Model’e Selçuk Belediye Meclis Üyesi Avukat Filiz Ceritoğlu Sengel Artemis heykelciği sunarak teşekkür etti.

SELÇUK’TA Kİ 29 EKİM HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİNİ AŞAĞIDA Kİ VİDEODAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...

 

SELÇUK’TA Kİ 29 EKİM HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİNİ AŞAĞIDA Kİ VİDEODAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...

Exit mobile version