Selçuk Haber

Selçuk’ta CHP ve AK Partililer Arasında Arbede Yaşandı

selcuk-taki-partililer-arasinda-arbede-yasandi

AK Parti’nin 15 oyla seçimleri kazandığı İzmir’in Selçuk ilçesinde partililer arasında arbede yaşandı.

İzmir’in Selçuk ilçesinde CHP ve AK Partililer arasında arbede yaşandı.

PARTİLİLER ARASI GERGİNLİK

Yerel seçimler çerçevesinde CHP İlçe Başkanlığı tarafından sandıklara yapılan itiraz nedeniyle Selçuk Hükümet Konağı önünde gergin bekleyiş devam ediyor. İlçe Seçim Kurulu’nun bulunduğu hükümet konağı önüne akın eden partililer arasında gerginlik çıktı. Kısa sürede çıkan arbedede partililer, polis ve jandarma tarafından sakinleştirildi.

“BAŞKANLIK 30 MART’TA BİTER”

Konuyla ilgili açıklama yapan Ak Parti İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen, Başkan Ülgür‘ün sanal üzerinden tahrik edici bir şekilde mesajlar yayınladığını belirterek, “Sayın Ülgür, ‘Hala ben belediye başkanıyım’ diye mesajlar atıyor. Böyle bir şey olabilir mi? 30 Mart’ta seçilirsin seçilmezsin başkanlık o gün biter. Öyle mazbatayı alıncaya kadar asla belediye başkanlığın sürmez. Etik davranan nezaketli davranan insan bunu sükunetle bekler. Yani biz onlar itiraz etti diye asla öyle bir şey düşünmüyoruz. Biz dün geçici tutanaklarımızı aldık. 15 oyla Selçuk’ta Ak Parti Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı çıktı ve belediye başkanlığını kazandı. Doğal olarak bugün Türkiye’de seçim yasası gereği saat 15.00’e kadar itiraz süreleri vardı. CHP’de çeşitli muhtelif sandıklara daha öncede yapıldı ve incelendi. Şu an İlçe Seçim Kurulu partinin yetkililerini olmaksızın bir kurul toplantısı yapıyor. Bu kurul toplantısı şu an itiraz dilekçilerini uygun mudur, değil midir ona bakıyor ve inceliyorlar. Bu itirazların kaç tane olduğunu şu an bilmiyorum Ama çok olduğu söyleniyor” dedi.

“CHP’Lİ ARKADAŞIMIN ÇOCUĞU VAR KİMSENİN BURNU KANAMASIN”

YSK kararlarına saygılı olduklarını, bu anlamda İlçe Seçim Kurulu’nun Türkiye Cumhuriyeti’nde bir mahkeme olduğunu hatırlatan Yeşilçimen, “Burada kesin olmamakla beraber şu an ilgili evrakları inceliyorlar. Yani biz endişe etmiyoruz. Bakın buradayız. Kalkıp burada arbede yaşatmanın, gençleri birbirine düşürmenin bir manası yok. Çünkü buradaki herkes bizim arkadaşımız. CHP’li arkadaşımın çocuğu var, hiçbir kimsenin burnunun kanamasını istemem. İnsanlar bu süreçte gergin. Aslında bu gerginlik CHP olduğundan değil, ya da CHP’nin siyasi kimliğiyle ilgi değil sadece belediye başkanı Vefa Ülgür’ün pervazsızlığı ve düşmanca tavrıdır” şeklinde konuştu.

Exit mobile version