Selçuk Haber

Selçuk’ta Atatürk Törenlerle Anıldı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 74.yılında Selçuk’ta törenlerle anıldı. Sabah saat 08.45’te Atatürk Anıtı önünde başlayan törene Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Gökhan Yusuf Özdemir, Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri, okullar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk Anıtına çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Selçuk Belediyesi Tiyatro salonunda devam eden 10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinliklerinde konuşma yapan Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı “ Bugün Büyük Atamızın ebediyete intikalinin 74.yıl dönümü. Mehmetçiği, Milleti,  halkı ile bütünleşerek Çanakkale Geçilmez Destanını yazan, Kurtuluş savaşında düşmanlardan yurdumuzu kurtaran Büyük Kurtarıcı Mareşal, TBMM’nin ve Cumhuriyetimizin Kurucusu o büyük insanı milyonlar bugün rahmetle ve minnetle şükranla anarken Atasının izinde ve yolunda olduğunu bir kez daha dünyaya haykırıyor. Bu Millet, bu ülke ve insanlar için yaptıkları bir kez daha gözler önüne seriliyor. Kaybının üzüntüsü taptaze ama onu anarken en büyük eserim dediği Cumhuriyet’inde kıymetini bilmeli, çok çalışmalı ve Yurtta Sulh Cihanda Sulh ilkesinden ayrılmamalıyız” dedi.

Gazi İlköğretim Okulu koordinasyonunda Selçuk’taki tüm okulların katılımıyla düzenlenen törende. Öğrenciler tarafından Atatürk konulu şiirler okundu. Mustafa Kemal Türküsü adlı Oratoryonun ve Atatürk’ün sevdiği şarkıların sergilendiği törene geniş katılım oldu. Törende Atatürk’ün son balosu adlı film gösterisi ile tüm katılımcılar duygulu anlar yaşadı.

Selçuk’ta 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinlikleri Selçuk Belediyesi tarafından düzenlenecek “Ata’ya Saygı” programı ile devam edecek. Akşam saat 20.00’de Selçuk Belediye Tiyatro Salonunda Selçuk Belediyesi Korosunun konseri yer alacak. Atatürk’ü anmak ve anlamak adına belediye tarafından bir program hazırlandığını dile getiren Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür “Gerçekleştirilecek olan etkinliklere tüm halkımız davetlidir” dedi.

Exit mobile version