site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta Alışkanlıklarımız ve kanseri anlattılar

Selçuk’ta Alışkanlıklarımız ve kanseri anlattılar
18.02.2015
A+
A-

kanserkonferans (2)

Selçuk Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DESEM), Onkoloji Enstitüsüişbirliğiyle “Alışkanlıklarımız ve Kanser” konulu toplantı düzenledi. DESEM Müdürü ve Onkoloji Enstitüsü Prevantif Onkoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hülya Ellidokuz ve DESEM Yönetim Kurulu Üyesi ve Temel Onkoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yasemin Baskın dinleyicilerle iletişim halinde gerçekleştirdikleri sunumda kanseri anlattı. Ellidokuz ve Baskın, kanserin sosyal statü ve gelir durumu ayrımı yapmadan herkesi bulabilen evrensel bir sorun haline geldiğini söyledi.

Gün geçtikçe arttığı görülüyor

DESEM Müdürü Prof. Dr. Hülya Ellidokuz vatandaşlarla birebir gerçekleştirilen sunumların yararına ve etkisine dikkat çektiği sunumunda kanserin, kötü hücrelerin denetimsiz olarak sürekli çoğalması sonucu ortaya çıkan ve başka organlara da yayılan bir hastalık olduğunu ifade etti. Kanser hastalığının görülme sıklığının yaşa, cinsiyete, köken aldığı organa, genetik ve çevresel etmenlere, beslenme alışkanlıklarına göre farklılıklar gösterdiğinin altını çizen Ellidokuz, “Çocukluk çağının özel tümörleri dışında, daha sonraki dönemlerde yaş arttıkça kanser hastalığının görülme sıklığı da artmaktadır. Kanserin, ölüm nedenleri arasında ön sıralarda yer alması nedeniyle bir sağlık sorunu olmasının yanında, topluma getirdiği ekonomik maliyeti nedeniyle toplumsal bir sorun olduğu görülmektedir. Yapılan araştırmalar, ülkemizde çeşitli nedenlerle kanser hastalığı riski altında bulunan insan sayısının gün geçtikçe arttığını göstermektedir. Her ülkede, her yaşta görülebilen, sosyal statü ve gelir durumu ayrımı yapmayan kanser hastalığı evrensel bir sorundur.”

Sigara ve alkol başta!

Kansersiz bir hayat için ilk olarak sigara ve alkolden uzak durmanın önemine dikkati çeken Prof. Dr. Hülya Ellidokuz, şöyle devam etti; “Kansersiz bir hayat ve kanser hastalığından korunmanın olasıdır. Bunun için sigara, alkolle birlikte güneş ışığından da uzak durulması, az yağlı, bol lifli gıdalarla beslenme alışkanlığının tercih edilmesi, fiziksel aktivitenin attırılması, bol miktarda sebze ve meyve tüketilmesi, kanser olma riskini azaltacaktır. Kanserin erken tanı ve tedavisi çok önemlidir ve multidisipliner bir yaklaşım gerektirmektedir. Özellikle kanserde erken tanı, tedavinin başarısını anlamlı bir şekilde arttırır ve hatta birçok kanser türünde iyileşme oranları gün geçtikçe artmaktadır.”

Türkiye’deki 3 merkezden biri

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Onkoloji Enstitüsü Temel Onkoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yasemin Baskın da Türkiye’deki 3 Onkoloji Enstitüsü’nden biri olma özelliği taşıyan Dokuz Eylül Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü hakkında bilgi verdi. Baskın; “Biz DEÜ Onkoloji Enstitüsü olarak kanserin önlenmesi, kanserin tedavi edilmesi ve kansere karşı yeni tedavi yöntemlerinin geliştirilmesi konusunda Türkiye’de kurulan 3 merkezden birisiyiz. DEÜ Onkoloji Enstitüsü olarak kanser araştırmalarına daha çok yatırım yaparak, bu alanda uluslararası düzeyde çalışıyoruz” dedi.

Seminerin sonunda Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Bülent Cinel, Prof. Dr. Hülya Ellidokuz ve Doç. Dr. Yasemin Baskın’a verdiği bilgilerden dolayı çok teşekkür etti. Selçuk Belediyesi’nin sağlık konusunda toplumu bilinçlendirme çalışmalarına devam edeceğini söyledi.

kanserkonferans (3)

kanserkonferans (4)

YORUMLAR
  1. ŞAZİYE SÖĞÜTÇÜ dedi ki:

    Selçuk belediyesinin her fotosunda özgül ü görmek zorunda mıyız öyle sırıtmak la bu işler olmaz bir yıl geçti elle tutulan gözle görülen ne var var da ben mi görmüyorum acaba mankene ihtiyacı yok SELÇUK .un iş yapın işşşşşşş antin kontin işlerle uğraşacağınıza faydalı işler yapın iktidarın gücünü görelim hani hani hükümet belediye elele SELÇUK.ta güzel günlere sözünüz görelim meyvelerini