Selçuk Haber

Selçuk’ta 58 Öğrenci Sokakta Kaldı

selcukta-ogrenci-velileri-isyan-etti (3)

Okulların açıldığı ilk gün Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde okuyan ve Selçuk Belediyesi Konuk Evi’nde kalan 58 öğrenci sokakta kaldı.

Çocuklarını konuk evine yerleştirdikten sonra memleketlerine dönen veliler, günlüğü 30 TL karşılığında çocuklarının pansiyonda kalacağını öğrenince isyan etti.

Durumu iyi olmayan bir öğrenci velisi, Selçuk Belediyesi önünde sinir krizi geçirdi.

Selçuk Belediyesi Akıncılar Huzur Evi’nin 1 Ağustos’ta tadilata girmesi nedeniyle huzurevinde kalan yaşlılar yaz tatili kapsamında boş olan Belediye Konuk Evine yerleştirildi. Ancak, huzur evindeki tadilatın henüz bitmemesi ve yaşlıların konuk evinde kalmaya devam etmesi, bu konudan velilerin haberdar edilmemesine veliler isyan etti.

Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinden İMKB Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesini kazanan çocuklarını okula kaydettiren veliler, çocuklarının kalacak yerini ayarladıklarını belirtti. Düşük ücret karşılığı Selçuk Belediyesi Konuk Evinde kayıtlarını yaptırdıklarını, kendilerine tadilat nedeniyle burada huzur evi yaşlılarının kaldığını, tadilat bitinceye kadar çocuklara bir pansiyon ayarlanarak burada kalacakları bilgisi verdiklerini ifade eden bir veli; “Biz çocuklarımızı bugün sabah belediyenin ayarladığı pansiyona yerleştirdik ve okullarına gönderdik. Bazı öğrenci velileri çocuklarını yerleştirdikten sonra memleketlerine döndü. Biz de dönecektik, ancak tesadüfen çocuğumun öğle vakti eve geldiğinde yemek yiyeceği sırada öğrendik. Pansiyonun günlüğü yemek dahil 30 TL. Bize bu bilgi verilmedi. Biz ayda 900 TL ödeyemeyiz” diye konuştu.

Toplu halde belediyeye giden veliler, durumu yetkililere anlattı. Basına kapalı gerçekleşen bu konuşmanın ardından İzmir Karşıyaka’da oturan ve maddi durumu iyi olmayan öğrenci velisi Sibel Uzuntaş, Selçuk Belediyesi önünde sinir krizi geçirerek; “Bize başınızın çaresine bakın dediler. Ben şimdi ne yapacağım, lütfen söyleyin” dedi.

HABER: NİLÜFER SİLAY ÖZTÜRK

Exit mobile version