site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuklular demokrasi nöbeti için İstasyon Meydanı’nda buluştu

Selçuklular demokrasi nöbeti için İstasyon Meydanı’nda buluştu
17.07.2018
A+
A-

Selçuklular 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında İstasyon Meydanı’nda bir araya geldi. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Selçuk’ta da 15 Temmuz darbe girişimi kınanarak; şehitler anıldı. İstasyon Meydanı’nda vatandaşlar gecenin ilerleyen saatlerine kadar demokrasi nöbeti tuttu.

15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişiminin ikinci yılında Selçuklular geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda İstasyon Meydanı’nda bir araya geldi. Demokrasi Nöbeti için buluşan Selçuklular bir kez daha darbe tek yürek olarak darbe girişimini lanetlediler. 15 Temmuz şehitlerini andılar. Etkinlikte 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden yapılan canlı yayın katılımcılar tarafından ilgi ile izlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı canlı yayını izleyen vatandaşlar gecenin ilerleyen saatlerine kadar demokrasi nöbeti tuttular. Gece boyunca şehitlerin ruhu için dua edildi, helvalar dağıtıldı. Ayrıca İstasyon Meydanı’nda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara gece kahvaltısı ikram edildi.

Şehitlik ziyaret edildi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Selçuk Belediyesi tarafından düzenlenen Halk Koşusu, Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Tören Alanı’ndan başladı. Her yaştan Selçuklu’nun katıldığı koşuda Selçuk Kaymakam Vekili Erol Türkmen, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezayir Bilekli ve protokol üyeleri de yer aldı. Atatürk Anıtı önünde son bulan koşunun ardından Selçuk Kaymakam Vekili Erol Türkmen ve Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı dereceye girenlere madalyalarını taktı. Protokol üyelerinin Halk Koşusu’nun ardından Selçuk İlçe Şehitliği’ni ziyaret ederek; tüm şehitlerimiz için dua ettiler. 

15 Temmuzlar bir daha yaşanmayacak

Akşam saatlerinde İstasyon Meydanı’nda düzenlenen programda Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından bir konuşma yapan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı demokrasi vurgusu yaparak Türk milletinin kendisine emanet edilen milli egemenliğe sahip çıkmasındaki kararlığının bir daha bu ülkede 15 Temmuzlar’ın yaşanmasına izin vermeyeceğini belirtti.

Başkan Bakıcı; “Eğer bu millet kendine güvenirse; kendine bir önder bulursa millet o liderin arkasından yürür; hatta önüne geçerek göğsünü siper eder. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 15 Temmuz’da bu milletin önüne düşmüştür. Bu millet de Cumhurbaşkanımızı yalnız bırakmamıştır; göğsünü siper etmiştir. Bu kara leke ancak böyle temizlenmiştir. Kurtuluş Savaşımız’da Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk de bu milletin önüne düştü. Bu millet Gazi Mustafa Kemal’in izinden yürüyerek kendini yoktan var etti. Bir daha bu ülkede 15 Temmuzlar yaşanmayacaktır. Çünkü Türk Milleti’nin egemenliğini elinden almak isteyenlere verdiği cevabı o gece tüm dünya görmüştür” dedi.

Bu millet egemenliğine her zaman sahip çıkmıştır

15 Temmuz kara bir leke olduğu kadar Türk Demokrasisi açısından da tarihi bir gündür diyen Başkan Bakıcı; “Darbeyi bu millet bir darbe ile önlenmiştir. Bu yüzden bir kez daha diyoruz. “Ne Mutlu Türküm Diyene” Bu elim olayın ikinci yılında Abdullah Tayyip Olçoklar’a, Erol Olçoklar’a, Ömer Halisdemirler’e, Zeynep Sağırlar’a, Halil İbrahim Yıldırımlar’a Alla’tan rahmet diliyorum. Onlar bu vatan için canlarını feda etti. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu bayrak için, bu vatan için, bu devlet için canını feda etmiş olan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Bu milletin evladı olmaktan büyük gurur duyuyorum, mutluluk duyuyorum” dedi.

Başkan Bakıcı ayrıca 15 Temmuz için İstasyon Meydanı’nda vatandaşların duygu ve düşüncelerini yazması için oluşturulan anı defterine de günün anlam ve önemine ilişkin duygularını yazdı.

Başkan Bakıcı’nın konuşmasının ardından şehitler için Kur’anı Kerim ve kasideler okundu. İstasyon Meydanı’nı Dolduran Selçuklular gecenin ilerleyen saatlerine kadar demokrasi nöbeti tuttu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.