Selçuk Haber

Selçuklular Anıtkabir’de

Selçuk Belediyesinin Cumhuriyet’e bağlılık ve Ata’ya saygı etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği Anıtkabir ziyaretinde 6 bin Selçuklu Ata’sının huzuruna çıktı.

Anıtkabir’i dolduran 6 bin Selçuklu ilk olarak Atatürk Mozolesini ziyaret etti. Selçuk Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür, CHP Selçuk İlçe Başkanı İbrahim Adıgüzel, Selçuk Muharip Gaziler Derneği Başkanı Selim Ertana, CHP İzmir Milletvekilleri, beraberinde gelen Selçuklular Atatürk mozolesine çelenk bıraktı ve karanfiller sundular. Ardından Anıtkabir Müzesini gezen Başkan Ülgür, bu önemli ziyareti bir kez daha Selçuk halkıyla gerçekleştirmiş olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Başkan Ülgür; “İlçe nüfusumuzun dörtte biri ile birlikte Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzuruna çıkmaktan dolayı gurur duyuyorum. Biliyorum ki gelemeyen Selçukluların gönlü de bizimle. Bu heyecanı tren ve otobüslerimizi uğurlamaya gelen büyük kalabalıklarda da gördük. Selçuklularla gurur duyuyorum. Cumhuriyetin ve Atatürk’ün bizim için hava gibi su gibi, özgürlük ve bağımsız gibi vazgeçilmez olduğunu bir kez daha gösterdiler. Halkıma ve Belediye Personelime çok teşekkür ederim. Bu kadar duyarlı bir ilçenin belediye başkanı olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi ve teşekkür etti.

Ardından Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakıp, saygı duruşunda bulunan ve Anıtkabir müzesini gezen Selçuk halkı, daha sonra tren ve otobüslerle Selçuk’a doğru yola çıktı.

HABERİN VİDEOSUNU AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YRX0oJ5mcfo&feature=plcp[/youtube]

Exit mobile version