site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuklu Müzik Ustası İlçesine Hizmet Vermek İstiyor

Selçuklu Müzik Ustası İlçesine Hizmet Vermek İstiyor
05.11.2013
A+
A-

harun-gurbuz

Türk Sanat Müziğine çok genç yaşta gönül veren ve seslendirdiği birbirinden güzel sanat müziği eserleriyle gönüllerde oldukça güzel hatıralar bırakan Selçuklu Harun Gürbüz, doğup büyüdüğü ilçesine de hizmet vermek istediğini söyledi. İstanbul’da oturan ve kısa bir süre için Selçuk’a gelen genç sanatçı Harun Gürbüz, sanata ve sanatçıya değer verilmesini istedi.

1981 Selçuk doğumlu olan genç sanatçı Harun Gürbüz, ilkokulu Fatma Günay ilköğretim okulunda tamamladığını, Selçuk lisesini tamamladıktan sonra Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Ses Eğitimi “Türk Sanat Müziği” bölümünden mezun olduğunu, daha sonra İstanbul’a yerleştiğini, burada konservatuar eğitimi aldığını ve 2003 yılında TRT’nin açmış olduğu ses yarışmasında Türk Sanat Müziği dalında Türkiye birincisi olduğunu belirten genç sanatçı, ses sanatçısı olarak müzik hayatına devam ettiğini ifade etti. 2009 yılında ise yine TRT’nin düzenlediği ses yarışmasında ikinci kez Türkiye birincisi olduğunu hatırlatan Gürbüz, Yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamladıktan sonra şu anda Haliç Üniversitesi Türk Müziği bölümde öğretim üyesi görevlisi olarak çalışma hayatına devam ettiğini belirtti.

Ailesi Selçuk’ta olan genç sanatçı Harun Gürbüz, kısa bir süre önce geldiği Selçuk ilçesine Artemis köftecisi Ali Usta’nın yerine konuk oldu. Bir Selçuklu olarak ilçe halkını layık olduğu yere taşımak olduğunu ifade eden Gürbüz; “Hiç bir zaman güçlüden kaçmamak lazım. Değişim zordur ama kaçınılmadır. Ama ben bir Selçuklu olarak ilçe halkını layık olduğu yere taşımak içimden gelen bir şeydir. Açıkçası ben Selçuk’a hizmet etmek istiyorum” dedi.

Aynı zamanda sanat danışmanlığı da yapan ve sanatın, kültürel değerleri bir araya getiren bir evrensel olduğuna dikkat çeken genç sanatçı Harun Gürbüz, 05 Kasım 2013 salı günü saat 15:00’te TRT Müzik kanalında canlı yayın programına çıkacağını, buradan tüm Selçuklu dostlarına saygı ve selamlarını sunduğunu söyledi.

HABER: MEHMET UYAROĞLU

harun-gurbuz (1)

harun-gurbuz (2)

artemis-koftecisi

YORUMLAR
  1. APASASLI 35920 dedi ki:

    baytekin mehmeti goruyoz ama ali ustamizi goremedik? sanatçi arkadasimiza basarilar diliyoruz…