Selçuk Haber

Selçuklu kadınlara ücretsiz yerli fide dağıtıldı

Selçuk İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Selçuklu kadınlara ücretsiz olarak domates, biber ve salatalık fidesi dağıttı. İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yerli ve milli tohumlardan üretilen 320 bin fideyi 15 bin kadınla buluşturdu. Proje kapsamında profesyonel üretici olmayan vatandaşların tarımla buluşturulması, sağlıklı ürün üretilmesi ve çocukların üretim sürecine görmesi amaçlanıyor.

Selçuk’ta da İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı‘nın desteğiyle “Yerli ve Milli Çeşitleri İzmirli Kadınlarla Kentte; Taraçada Balkonda, Kırsalda; Bahçede Tarlada Toprakla Buluşturuyoruz” projesi kapsamında, Selçuk İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kaymakam Ekrem İnci ve Selçuk İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Acargil tarafından ilçede ki kadınlara fide dağıtımı etkinliği gerçekleştirdi.

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünün (TİGEM) ürettiği 320 bin adet yerli ve milli çeşitlerden oluşan fidelerin, İzmir’in ilçelerinde de kadınlara dağıtıldığı ifade edilirken, Selçuk’ta da yeni hükümet konağı bahçesinde, Selçuklu kadınlara domates, biber, salatalık fideleri verildi.

Törende bir konuşma yapan Selçuk İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Acargil şunları söyledi; “Bugün Selçuklu kadınlarımızla yerli fidelerimizi buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Fidelerimiz tamamen TİGEM tarafından yetiştirilmiş yerli ve milli olarak üretilen tohumlardan yetiştirildi. Bunu vatandaşlarımızın tarımı anlamaları, kendi elleriyle besleyip büyüttükleri fidelerden üretecekleri ürünleri kendi sofralarında tüketmeleri, çocuklarımızın da bir domatesin nasıl yetiştiğini görmeleri anlamında çok faydalı buluyoruz” dedi.

Fide dağıtım programında konuşan Selçuk İlçe Kaymakamı Ekrem İnci, “Kış sezonundan sonra tohumların toprakla buluşma sezonu geldi. Bugün burada güzel bir program icra ediyoruz. Üretmeyi hedefleyen kadınlarımıza yerli fidelerimizin dağıtılmasıyla ilgili bir tören icra ediyoruz. Burada dağıtılan fidelerin tamamı yerli tohumlardan oluşuyor. Burada amaç; yerli tohumların vatandaşımıza tanıtılması ve bu sayede vatandaşımızın sağlıklı ürünlerle tanıştırılması. Bu dağıtımda profesyonel üretici olmayan vatandaşlarımız tercih edildi. Vatandaşlarımızın toprakla, tohumla, fideyle ve üretimle tanıştırılması, çocuklarımızın hem gıdaların yetişme aşamasını görmesi hem de doğal beslenmesinin sağlanması gibi birçok amaç var. İnşallah hedeflere ulaşılır” dedi.

Exit mobile version