Selçuk Haber

Selçuklu Gazilerden Belediyeye Yer Tepkisi

ozel-haber-gazilerden-belediyeye-yer-tepkisi

İzmir’in Selçuk ilçesinde 15 yıldır belediyeye ait Anfi Tiyatro altındaki dükkanlarda dar bir alanda bulunan Selçuk Muharip Gaziler Derneği, üyeler tarafından kapatıldı.

Tüm gaziler olarak bu ülke için fedakarca canlarını ortaya koyduklarını, ancak bu fedakarlığının karşılığını Selçuk’ta alamadıklarını ifade eden Selçuk Muharip Gaziler Derneği Başkanı Selim Ertana, dernek olarak Selçuk’taki yetkililerden tek istedikleri şeyin daha geniş ve sağlıklı bir dükkana geçmek olduğunu ifade etti. 15 yıldır Selçuk Belediyesi’ne ait bir dükkanda faaliyetlerini sürdürdüklerini, ancak bu dükkanın oldukça küçük olması ve rutubetli olması nedeniyle dernek üyeleri ile bir araya gelemediklerini dile getiren Ertana, bu konuda gerek ilçe yetkililerinden destek istediklerini her bayramlarda ve platformlarda dile getirdiklerini, ancak herhangi bir sonuç alamadıklarını ifade etti.

Geçtiğimiz günlerde kutlanan Gaziler Günü’nde Selçuk Belediye Başkanı H. Vefa Ülgür’ün misafiri olarak belediyede bir araya geldiklerini ve burada Başkan Ülgür’den yeni yer sözü aldıklarını hatırlatan Ertana, “Başkanımız yapılacak olan yeni kültür merkezinde derneğimize de yeni bir yer vereceğini, ancak bu proje hayata geçene kadar dernek binamızın yanındaki binanın kullanımını sağlayacağı sözünü verdi. Ancak sayın Başkanımızın bahsetmiş olduğu bina maalesef bizlere yine verilmedi. Bizlerde dernek yönetim kurulu üyeleri olarak aldığımız bir kararla 15 yıldır bulunduğumuz bu küçük ve sağlıksız dükkanı terk ediyoruz” diyerek tepkisini dile getirdi.

Dernek levhasını ve bayrağını indirip, dükkan içinde bulunan malzemelerini boşaltan Selçuklulu gaziler, üzüntüyle dernek binasından ayrıldılar.
Haber: Nilüfer Öztürk Silay

Exit mobile version