Selçuk Haber

Selçuk’a Yeni Garaj Yapılacak

vefa-ulgur-garaj

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Selçuk Belediyesi’nden oto terminal yapmak üzere arsa tahsisi talebi Selçuk Belediyesi tarafından kabul edildi. Yeni garajın 2014 Ocak ayında tamamlanması bekleniyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Belediyesi tarafından daha önce terminal yapılmak üzere devredilen Aydın yolu üzerindeki arsanın oto terminal yapımına yeterince uygun olmaması nedeniyle Selçuk Belediyesinden yeni bir arsa talep etti.

Bunun üzerine olağanüstü toplanan Selçuk Belediyesi Meclisi İzmir yönünde Selçuk İsabey Mahallesi’nde yer alan ve bir bölümü Selçuk Belediyesi’ne bir bölümü İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait arsadaki hisselerini Selçuk’a yeni bir oto terminal yapılabilmesi için bedelsiz olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devretmeye oy birliği ile karar verdi.

Daha önce devredilen alanın da uygulama imar planında oto terminal alanı olarak görünmesi nedeniyle plan tadilatı yapılarak belediye hizmet alanına dönüştürüldükten sonra Selçuk Belediyesi’ne devredilebileceğini söyleyen Başkan Ülgür bu konunun da bir sonraki mecliste gündeme geleceğini ifade etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeni tahsis edilen alanı oto terminal olarak ocak ayına kadar düzenlemeyi planladığını ifade eden Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür “Bir önceki garaj yerinin konumu ve ihtiyaca cevap verip vermeyeceği tartışmalıydı. Bu yeni garaj yeri ilçemiz ihtiyaçlarına daha uygun olacak. Şimdiki garaj yerinin bir bölümünü yeşil alan olarak değerlendireceğiz. Bir bölümünü de çarşı içindeki araç yoğunluğunu azaltmak için otopark alanı olarak düzenlemeyi düşünebiliriz” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile uyum içinde önemli işler yaptıklarını belirten Başkan Ülgür bir de müjde verdi.  İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesi’nde yapılacak ve bir katında da Cem Evi bulunacak olan Kültür Merkezi ihalesinin tamamlandığını söyleyen Ülgür “Kültür Evi inşaatı Büyükşehir Belediyesi tarafından çok kısa zamanda bitirilerek ilçemize kazandırılacak. Bu yararlı iş birlikleri için İzmir Büyükşehir Belediyesine ve onun sayın başkanına çok teşekkür ederim” dedi.

Exit mobile version