Selçuk Haber

Selçuk’a taziye evi yapılıyor

Selçuk’un kardeş şehri İzmit Belediyesi tarafından Selçuk’a taziye evi yapılıyor. 14 Mayıs Mahallesi’nde inşaatına başlayan yapı, vatandaşlar tarafından cenaze sonrası taziyeleri kabul etmek ve hayır yapmak amacıyla kullanılabilecek.

Selçuk Belediyesi ile İzmit Belediyesi arasından imzalanan kardeş şehir protokolü gereğince yapılacak olan taziye evinin hafriyat çalışmaları başladı. 14 Mayıs Mahallesi 4033. Sokakta inşa edilecek olan taziye evi, yakınlarını kaybetmiş vatandaşlar tarafından cenaze sonrası taziyeleri kabul etmek amacıyla kullanılabilecek. 105 metrekare kapalı kullanım alanına sahip olan taziye evi, taziye salonu, mutfak ve bir terasın yanı sıra açık kullanım alanına da sahip olacak.

İki kardeş kent arasında sosyal ilişkileri geliştirmek amacıyla inşa edilecek taziye evi 6 ay içerisinde tamamlanacak. Cenaze sonrası yapılan başsağlığı ziyaretlerinin kültürümüzde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “İzmit Belediyesi ile belediyemiz arasında imzalanan kardeş şehir protokolü gereğince Selçuk’a bir taziye evi yapılacak. Bu taziye evi talep edilmesi durumunda yakınlarını kaybetmiş vatandaşlarımız tarafından cenaze sonrası gelen yakınlarını ağırlamak, hayırlarını yapmak amacıyla kullanılabilecek” dedi.

Exit mobile version