site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk Ülkü Ocakları’ndan 10 Kasım mesajı

Selçuk Ülkü Ocakları’ndan 10 Kasım mesajı
10.11.2016
A+
A-

Bizler iki Mustafa’yı örnek alırız…

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, ülkemizin kurtarıcısı, büyük komutan, eşsiz devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 78. yılında, sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz.

Türk milleti, kendisine aydınlık yarınların kapılarını açan Yüce Atası’na bağlılığını ve sevgisini, vatanın her köşesinde ortak duygu ve düşüncelerle göstermektedir.

Ulu Önder, her şart altında insanımıza güvenilmesi gerektiğini, milletimizin neleri başarabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. Başarıları, eserleri ve geleceğe yönelik yüksek öngörüleriyle Atatürk, Türk milletinin yazgısını ve tarihin akışını değiştirmiş, insanlığın yetiştirdiği büyük kişilikler arasındaki unutulmaz yerini almıştır.

Atatürk’ün en büyük başarısı, yok olma sürecine girmiş imparatorluktan, millet egemenliğini temel alan çağdaş bir devlet ve toplum olmayı gerçekleştirmesidir.

O’nu ölümsüzlüğe uğurladığımız günün yıldönümünde hepimize düşen en büyük görev: Atatürk’ü ve en büyük eseri Cumhuriyet’i anlamak, Cumhuriyet’in değerlerini her koşulda korumak, Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşımaktır. Atatürk’ün bıraktığı değerli mirası geleceğe taşıyabilmek için uğruna büyük bedeller ödenen vatanımıza ve bağımsızlığımıza her şartta sahip çıkmak, her Türk vatandaşının ilk görevidir.

Bizler Türk Milliyetçileri olarak, iki Mustafa’yı örnek alırız, İman ve ahlakı Peygamber efendimizden, Vatan sevgisini de Mustafa Kemal Atatürk’ ten örnek alırız.

Ülkücüler olarak, Mustafa Kemal’i hatırlamanın sadece lafla olmayacağının bilincindeyiz. O’nu yaşatmanın; kurduğu cumhuriyete, yaptığı inkılaplara, gösterdiği hedefe sıkı sıkıya bağlı kalmakla, milli değerlerimize eskisinden daha da çok sahip çıkmakla mümkün olduğunun da idrakindeyiz. Bu nedenle, Mustafa Kemal’in bizlere devrettiği şanlı bayrağı taşımanın sorumluluğuyla hareket etmekteyiz.

Özellikle son dönemlerde kamuoyunu etkileyebilecek kitle iletişim araçları yoluyla, Gazi Mustafa Kemal Paşa ve onun sahip olduğu, bizlere miras bıraktığı değerler tahrif edilmeye çalışılmaktadır. Bu sinsi ve hain çabaların karşısında durabilecek yegane güç de Türk milliyetçiliği yolundan ayrılmayan, Atatürk’e sahip çıkan bir nesildir.

Gazi Mustafa Kemal; Türk milletinden aldığı güç ile mücadele ederken, azim ve kararlılıkla her türlü zorluğun üstesinden gelinebileceğini bizlere göstermiştir. “Mevzu bahis vatansa gerisi teferruattır” anlayışıyla, hayatını Türk milletine vakfetmiş, bu şanlı milletin ilerlemesi ülküsünü kendi ismiyle birlikte hafızalarımıza kazımıştır.

Birlik ve beraberliğimizin perçinlenmesi gereken bu dönemde, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bu cennet vatanın bağımsızlığı için canlarını feda eden silah arkadaşlarını bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyor, manevi huzurunda saygıyla eğiliyoruz.

Memiş Esener
Selçuk Ülkü Ocakları Başkanı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.