site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk, Turizm Sezonu açılışına hazır

Selçuk, Turizm Sezonu açılışına hazır
14.04.2015
A+
A-

TJ3A6659

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, turizm sezonunun ev sahipliğini yapmak için tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi. Başkan Bakıcı, UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesi adayı Efes Antik Kenti, Meryem Ana Evi ve Artemis tapınağı gibi önemli tarihi değerleri içinde barındıran Selçuk’ta üst düzey katılım beklediklerini ifade etti.

Selçuk Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan açılış için tüm hazırlıklar tamamlandı. İzmir Valisi Mustafa Toprak, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Selçuk Belediye Başkan Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, ETİK Başkanı Mehmet İşler başta olmak üzere çok sayıda turizmcilerin de katılacağı açılış, 15 Nisan 2015 Çarşamba günü 14.00’te Selçuk İstasyon Meydanında başlayacak. Turizm Korteji ile İlçe merkezinde yürüyüş ile devam edecek etkinlik, İstasyon meydanında açılış konuşmaları ile sürecek.

‘Efes UNESCO Yolunda’ sergisi

Konuşmaların ardından İzmir 100.Yıl Olgunlaşma Enstitüsü’nün hazırladığı “Bir Çağ Masalı Ege” adlı defile ile devam edecek olan etkinlikte, İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu ile Sakız Adası Müzik Grubu olan Nıkos Sgoutas & Sakıs Sezenıas sahne alacak. Konserlerin ardından katılımcılar, Selçuk Efes Kent Belleğine yapacakları gezide Artemis Kadın Danışma Merkezi’nde kurslara katılan kadınların hazırladığı “Efes UNESCO Yolunda” adlı serginin açılışını gerçekleştirecek.

“Selçuk İstasyon Meydanı’nda buluşalım”

Turizm Haftası kapsamında sezon açılışının 15 Nisan günü Selçuk’ta yapılacak olmasından memnuniyet duyduğunu dile getiren Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesine girmeye aday olan Efes Antik Kenti’nin listeye girmeye bir adım kala böyle bir etkinliğe de ev sahibi yapmasının önemine dikkat çekti. Turizm sezonu açılışı kapsamında Selçuk Belediyesi olarak tüm hazırlıkların tamamlandığını kaydeden Başkan Bakıcı, başta ilçedeki turizmciler olmak üzere Odalara bağlı üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerini ve Selçuk Halkını 15 Nisan 2015 Saat 14:00’te İstasyon Meydanında buluşmaya davet etti.

TJ3A3813

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    sivri sinekten memlekete kimse giremez başkan ilk önce şu sinek olayını çöz…

  2. Yıldırım Onay dedi ki:

    Sayın Başkan;
    Turizmin gelişmesini gerçekten istiyorsanız öncelikle TCDD ile görüşünüz yaz sezonunda trenimize 2 adet vagon daha eklesinler lütfen. Sıcak yaz günlerinde ayakta balık istifi yolculuk işkencesi son bulsun.