site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk Toplum Sağlığı Merkezinden Dünya Sağlık Günü Mesajı

Selçuk Toplum Sağlığı Merkezinden Dünya Sağlık Günü Mesajı
07.04.2017
A+
A-

Selçuk Toplum Sağlığı Merkezi hekimi Dr. Arzu Cengiz Dünya Sağlık Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada;

Dünya Sağlık Örgütünün kurulduğu gün olan 7 Nisan 1948 tarihinden bu yana, her yıl 7 Nisan günü “Dünya Sağlık Günü” olarak kutlanmaktadır. Her yıl bu günde, dünya genelinde önemli bir halk sağlığı problemi gündeme getirilmektedir.

Sağlık; ruhen , bedenen ve sosyal yönden tam bir iyilik hali olarak tanımlanmaktadır.

Sağlık kavramı hayatımızda hiç bir kavramla değiştirilemez veya ölçülemez. Sağlıklı toplumlar için öncelikle toplumun en küçük yapı taşı olan bireyin sağlıklı olması gerekir.

Bireyler sağlıklı olduğunda toplumlar da sağlıklı olur. Bir ülkede hastaları tedavi edici kurumların başarısının yanı sıra halk sağlığı ve koruyucu sağlık kurumlarının başarısı ve çalışmaları da çok önemlidir.

Çağımızın insanlığı tehdit eden sağlık sorunlarının başında obezite, madde bağımlılığı ve sağlıklı beslenme gelmektedir.

Obezite; kalp, karaciğer ve hatta psikiyatrik kronik hastalıklara sebep olmaktadır. Obezite sorunu, yemek yeme alışkanlıklarımızı değiştirerek ve düzenli spor yaparak çözülebilecek bir problemdir. Tüm dünyada ve özellikle de ülkemizde obezite ile savaş artarak devam etmektedir.

Madde bağımlılığı, bireyleri, toplumları ve insanlığı tehdit eden hastalıkların başında geliyor. Sigara kullanımı da madde bağımlılıkları sınıfına girmektedir. Narkotik madde kullanımının tüm dünyada yaygınlaşması, psikolojik hastalıklardan tutun da bir çok kronik hastalığı da beraberinde getirdi. Bir çok sivil toplum örgütü ve Sağlık Bakanlığı olarak da madde bağlılığı ile gerekli mücadelemiz devam etmektedir.

Sağlıklı bir birey olmak için yediklerimiz kadar, beslenme biçimimizin, aldığımız gıdaların doğallığının sağlığımız ve bedenimiz üzerindeki etkisi büyüktür. Doğru beslenme biçimlerinin benimsenip, seçilen gıdaların uygun hazırlanıp, güvenli olarak pişirilmesi, doğru saklanabilmesi ve korunabilmesi çok önemlidir.

Sağlığımızı korumak için sadece sağlıklı beslenmek yeterli değildir; bedensel aktiviteye de ihtiyacımız var. Fiziksel aktivite yapmayı günlük alışkanlık haline getirmek, sağlıklı bir yaşam için çok önemlidir.

Selçuk Toplum Sağlığı olarak sağlıklı günler dileriz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.