Selçuk Haber

Selçuk TGB: Eşref Bitlis’i Unutmadı

Esref Bitlis 1

ŞEHİT EŞREF BİTLİS’i SAYGILA ANIYORUZ

Bugün, Mustafa Kemal’in askeri, eski Jandarma Genel Komutanımız Orgeneral Eşref Bitlis’in öldürülüşünün yirmi birinci yılı.

Mustafa Kemal’in askeri, eski Jandarma Genel Komutanımız Orgeneral Eşref Bitlis hayatını terörle mücadeleye adamış bir komutandı. Bu uğurda çok çalışan, çeşitli teknikler ve yöntemler geliştirip, çözüm yolları bulma konusunda fikirler üreten bir liderdi.
Eşref Bitlis görevi sırasında; karanlık güç-gizli güç; “Çekiç Güç”le mücadele etmiş ve ona karşı çıkmıştı.

Türkiye’nin bağımsız ve özgür yaşamasından rahatsız olan emperyalist güçler; Türkiye’nin birlik ve beraberliğini bozmak için her çeşit yolu denemiştir. 1990 yıllarının başında Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde konuşlanmış bulunan ÇEKİÇ GÜÇ Kuvvetleri’nin, Türkiye’nin çıkarlarına aykırı davrandığı görülmüştür. Bitlis Çekiç Güç’ün, PKK’ya lojistik destek sağladığını, MGK toplantılarında Çekiç Güç’ün kirli faaliyetlerini, Barzani ve Talabani gibi ABD-İsrail işbirlikçilerine kol kanat gerdiğini tespit etmişti.

Eşref Bitlis’in Çekiç Güç’e olan milli tavrından dolayı ABD ve NATO’nun hedefi olmuştu. Çekiç Güç’te görevli ABD’li subaylar, Eşref Bitlis paşadan rahatsızlıklarını her zaman dile getirmişlerdi. Bu yüzden uçağına 17 Aralıkta tacizde bulunulmuştu. İncirlik Üssü’nden kalkan ABD uçakları PKK’ya yardım dağıtıyor” diyen Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis’in içinde bulunduğu uçak, 17 Şubat 1993’te Diyarbakır’a gitmek üzere havalanmıştı… Ve… Yenimahalle Posta İşletme Merkezi Bahçesi’ne çakılan uçakta 4 askeriyle beraber şehit düşürüldü. Kara kutu ‘yok olduğu’ için kimse şehitlerin son sözlerini duyamadı.

Eşref Bitlis; Özalcı, Amerikancı, piyasacı, sisteme taban tabana zıt olduğu için emperyalizmin hedef tahtasındaydı ve şehit edildi. Geçen 21 yılda, “Uçağı kaza sonucu düştü”, “Pilotaj hatası vardı” açıklamaları yapıldı. Olayın arkasında ABD’nin olduğuna dair ciddi kanıtlar sunuldu. Ancak ne askeri, ne de sivil savcılar soruşturma başlatmadı. Suç duyuruları ciddiye alınmadı. Olay araştırılmadı, aksine üstü örtüldü ve dava zaman aşımına uğratıldı.

Tam 21 sene önce, nasıl Eşref Bitlis’e haince suikast düzenlendiyse, bugün de Eşref Bitlis’in bıraktığı yerden tam bağımsız Türkiye’nin mücadelesini veren şerefli komutanlarımız ve aydınlarımız Silivri’de, Hasdal’da, Maltepe’de, Hadımköy’de, Mamak’ta, Sincan’da, Şirinyer’de kanunsuzca esir tutuluyor.

Mustafa Kemal’in askeri, 1919’da emperyalizme karşı başlatılan Kurtuluş mücadelesini nasıl kazandıysa, bugün de kazanacaktır. Biz TGB’li gençler, kararlıyız, kuvvetliyiz ve vazgeçmeyeceğiz.

Türkiye Gençlik Birliği olarak, bütün vatanseverlere açık çağrımızdır. Amerikan emperyalizminin ve bu haçlı irticanın hain saldırılarının hedefi olan Atatürk ve cumhuriyetimize sahip çıkmak, en asli ve birinci görevimizdir. Bunun için herkesi Türkiye Gençlik Birliği çatısı altında birleşmeye çağırıyoruz.

Exit mobile version