Selçuk Haber

Selçuk Papa’yı bekliyor

papa-francisten

Türkiye’ye gelecek olan Papa’ya Selçuk’tan davet geldi. Selçuk Belediyesi’nin AK Partili Başkanı Zeynel Bakıcı aracılar vasıtasıyla daveti ilettiklerini söyledi. Bakıcı, “Selçuk Hristiyan dünyası için çok önemli bir yer. İlçemizde bu konuda önemli çalışmalar yapılıyor. Ziyareti bizi memnun eder” dedi.

Katoliklerin ruhani lideri Papa Françis’in Türkiye’ye yapacağı ziyaret bir yandan netleşirken İzmir’den davet geldi. Dış ziyaretler kapsamında 28-30 Kasım tarihlerinde Türkiye’de olacak olan Papa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir araya gelecek. Papa, daha sonra Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’i de ziyaret edecek.

SELÇUK’TAN TALEP
Hıristiyanlar için hac yeri olan Meryam Ana Kilisesi’nin bulunduğu ilçe Selçuk’tan Papa Françis’e davet gitti. Hz. İsa’nın annesi Meryem’in son yıllarını St. Jean (Yuhanna) ile birlikte geçirdiğine inanılan kilisenin bulunduğu yeri de ziyaret etmesi beklenen Papa’ya AK Partili Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı davet yazısı gönderdiklerini söyledi.

Bakıcı, “Aracılar vasıtasıyla kendisini buraya beklediğimizi ilettik. Henüz ziyaret programı netleşmedi. Türkiye ziyaretinde ilçemize de gelmesini istiyoruz. Selçuk’taki Meryem Ana Kilisesi ve Evi Hıristiyanlar için önemli mekanlar arasında yer alıyor. Her yıl binlerce ziyaretçinin geldiği ilçemizde Papa’yı görmek isteriz” diye konuştu.

Exit mobile version