Selçuk Haber

Selçuk Kent Konseyi Gökçealan’da

IMG_4231

Selçuk’a bağlı Gökçealan Mahallesinde açılacak olan taş ocağı Selçuk Kent Konseyi’ni harekete geçirdi.

Selçuk Kent Konseyi’nce oluşturulan bir heyet geçtiğimiz günlerde taş ocağı konusunda mahalle sakinleriyle görüşmelerde bulunmak üzere Gökçealan’a gitti.

Gökçealan halkı, taş ocağının açılmasıyla birlikte çevreye yayılacak tozdan üzüm bağlarının, zeytinlik ve incir bahçelerinin yok olacağını,bölgede büyük bir çevre felaketinin yaşanacağını, yeraltı su yollarının zarar göreceği hususundaki endişelerini Kent Konseyi’ne ilettiler.

Kent Konseyi Başkanı İrfan Yıldız Gökçealan’ın ürün çeşitliliği, doğa ve iklim özellikleriyle bir çok farklılıkları bünyesinde barındıran ve korunması gereken çok özel bir tarımsal alan olduğunu belirterek, tesisin yaratacağı tahribatla ekolojik dengeyi yok edebileceğini söyledi. Seslerini duyurmak ve diğer STK’larla işbirliği için mahalle halkının bir komisyon kurmasını öneriyoruz. Bu çevre felaketine karşı Gökçealan’lı vatandaşlarımızdan birlikte hareket etmelerini bekliyoruz dedi.

Kent Konseyi olarak Gökçealan sakinlerinin endişelerini paylaşıyoruz. Açılması düşünülen taş ocağının tek geçim kaynağı tarım olan mahalle sakinlerini ekonomik anlamda sıkıntıya düşüreceği kaygısını taşıyoruz dedi. Konuyu Konsey’in mühendis üyelerinin araştırdığını önümüzdeki günlerde bir dosya hazırlayacaklarını, konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Gökçealan halkının yasa ve yönetmeliklerden kaynaklanan kanuni haklarının olduğunu belirten Konsey Başkanı Yıldız, kurulması düşünülen taş ocağına karşı Gökçealan halkının daima yanında olacaklarını söyledi.

HABER: MEHMET UYAROĞLU

Exit mobile version