site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısı yapıldı

Selçuk Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısı yapıldı
05.05.2015
A+
A-

Selçuk Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısı yapıldı (3)

Selçuk Kent Konseyi Dördüncü Genel Kurul Toplantısı Ahmet Taner Kışlalı Salonu’nda yapıldı. Genel Kurul Toplantısında, konsey yürütme kurulu üyelerinden gelen önergeler Selçuk Belediye Meclisi’ne gönderildi.

Yıldız: Önergelerin gündeme alınması sevindirici

Kent konseyinin çalışmaları hakkında genel olarak bilgi veren Selçuk Kent Konseyi Başkanı İrfan Yıldız, Kent Konseyinin kurulduğu bugünden Selçuk Belediye Meclisi’ne yedi önerge verdiklerini, bu önergelerin hepsinin gündeme alınmasından duydukları memnuniyeti ifade etti. Selçuk Kent Konseyi tarafından gündeme getirilen halk ekmek projesinin hayata geçmek üzere olduğunu söyleyen Başkan İrfan Yıldız, diğer önergelerin ve özellikle de Selçuk’a doğal gazın gelmesi ile ilgili önergenin Mayıs ayı meclisinde gündeme alınmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Bakıcı: Burada toplum idaresi ortaya çıkıyor

Selçuk Kent Konseyi’nden gelen önergelerin gündeme alınması ile ilgili konuşan Başkan Bakıcı; “Biz esasında İzmirgaz’ın lisans alanı içerisindeyiz. Esasında lisans alınabilmesi için meclis kararı alınması gerekiyorken, böyle bir karar alınmadığını gördük. Hızlı bir şekilde Mayıs ayına getirerek ilk oturumda bir meclis kararı alarak İzmirgaz’a yazımızı yazacağız” dedi. Başkan Bakıcı ayrıca Selçuk Kent Konseyi tarafından gündeme getirilen Küçük Menderes’in temizliğiyle ilgili de Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Selçuk’u ziyaretinde Küçük Menderes Nehri’nin temizliğine başlanması ile ilgili karar alındığını söyledi.

Kent Konseyi’nin önergelerinden memnuniyet duyduğunu dile getiren Başkan Bakıcı; Ortak akıl ortaya konuyor. Bir irade ortaya çıkıyor. Toplumun iradesi gerçekten önemsenecek bir iradedir” dedi.

Selçuk için gelen önergeler

Gündem maddeleri arasında yer alan “yürütme kurulundan gelen önergelerin görüşülmesi” maddesi kapsamında genel kurul üyelerinden gelen önergeler görüşüldü. Selçuk’ta mimari estetik komisyonu kurulması, naylon poşet kullanımın aşamalı olarak kaldırılması, Selçuk- Samos Dostluk Projesi, Selçuk Belediyesi Bandosu’nun kurulması, İsabey Mahallesi giriş çıkışlarında vatandaşların daha güvenli bir şekilde kullanılacak hale getirilmesi, Arvalya Mevki’nde iki nolu Pamucak Turizm Merkezi Alanı’nda turizm yatırımlarının yapılması için belediye tarafından planlama çalışmalarının bitirilmesi gibi önergeler Selçuk Kent Konseyi Dördüncü Genel Kurul Toplantısı’nda görüşüldü. Görüşülen bu önergeler oylanarak Selçuk Belediye Meclisi’ne gönderilmesine karar verildi.

Selçuk Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısı yapıldı (1)

Selçuk Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısı yapıldı (2)

YORUMLAR
  1. anonim dedi ki:

    Kent konseyi ilçenin sorunlarını tespit ederek belediye meclisine tavsiye olarak iletir.Karar alma yetkisi yoktur. Belediye meclisi üyeleri bu sorunları bilemezler mi?Çünkü seçilerek geldiler.Eğer bu sorunları tespit edemiyorlarsa o zaman bir yerde arıza var demektir.Aynı belediye meclis üyeleri belediyenin kira getiren iş yerlerini gayet çok iyi bilip bazı konularda bilmezlikten geldiklerini meclis çalışmalarında gözlemliyoruz.Her kes bir yol tutturmuş gidiyor.Vatandaş da bu konular karşısında uzmanlaşıyor.

  2. aaaa dedi ki:

    belediye meclis üyeleri ,mahalle muhtarları ,azalar danışmanlar yeri geldiğind el üstünde tutulan stk lar üstüne üstlü belediye başkanı ne halt yabarlarki bide kent konseyi kadın konseyı allah aşkına birşey beceremeyenler hani tbmm vrya üst komisyon alt komisyon yan komisyon karşı komisyon arka komisyon sonuc toplan dağıl beki bu kent meclisleri yaptıkları çalışmaların masraflarını ceplerinden karşılasalar bidanesi orada kalırmı ha önerilerde bulunuyorlarmışasınbelediyenin önüne bir kutu bakın ne öneriler geliyor hemde selçuk halkından alınsize benden bir öneri sayın belediye başkanı PAMUCAK KAVŞAĞININ OLDUĞU BÖLGENİN UYGUN YERİNE BİR ALIŞ VERİŞ MERKEZİ YAPIN NASIL BİRŞEY YABACAĞINIZIDA KUŞADASINDAKİ NAZİLLİ PAZARINI İNÇELİYEREK GÖREBİLİRSİNİZ. bak ayakları yere basan ahım şahım kaynakda istemiyorey kent meclislerinde yer alan arkadaşlar(heryerdeki)oyalanmak için adam sayılmak için daha doğru işler yababilirsiniz ey belediye meclis üyeleri sizler aydanmı geldiniz

    1. Anonim dedi ki:

      Pamucak Kavşağının SİT alanı olduğunu dahi bilmeyip akıl veren İBİŞ işine bak.Adam sayılmak için konseye değil, beyine ihtiyaç var..

      1. aaaa dedi ki:

        acık pazar alanının sit alanıyle hiçbir alakasının olmadığinı anlayacak beyin sende yoksa. o alanda en basit olarak bir cetin köy denen yeri göremiyecek kadar gözün kör ise ve onların yanındaki binaları göremiyorsan demekki sende beyin yok .o masada kasılarak oturanların birkısmını tanıyorum ne olduklarınıda bilıyorum demekki neymiş beyne senin ihtiyacın varmıi

      2. aaaa dedi ki:

        adınızı sormadım lazım da değil

      3. aaaa dedi ki:

        bak kendi kendinle celişdin konseye değil beyne ihtiyac var tşkl