site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk İşçi Partisinden 8 Mart Kutlama Mesajı

Selçuk İşçi Partisinden 8 Mart Kutlama Mesajı
05.03.2013
A+
A-

seyfi talyak

İşçi Partisi Selçuk İlçe Başkanı Seyfi Talyak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajında bütün kadınları “Atatürk’te Birleşmeye” çağırdı.

Bu gün milyonlarca kadın mafya-gladyo-tarikat iktidarının zulmü altında acımasızca ezilmektedir, 8 Mart günleri ne yazık ki sıradanlaşmıştır. Şiddet, taciz, tecavüz, kadın ve “töre” cinayetleri kol geziyor, kadınlarımızın yaşama hakları ellerinden alınıyor. Zor hayat koşulları en çok kadınları vuruyor, cinsiyetçi yaklaşımlar kadının iki kat daha sömürülmesine neden oluyor.

Son on yılda bu zulüm ve sömürü daha da yoğunlaşmıştır. Kadını kuluçka makinesi olarak gören zihniyetin temsilcisi; “En az üç çocuk isterim” diye fetva veriyor. Resmen kadınlar ile dalga geçiyor.  Kadınlarımızı bu acımasız yaşam koşullarına mahkum eden, cinsiyetçi ortaçağ zihniyetini kınıyoruz.

Cumhuriyet devriminin açtığı yolda ilerlerken, büyük kazanımlar elde eden, ilklere imza atan kadınlarımız bugün yaşadığı büyük sıkıntılar kader değildir.

Bizim Cumhuriyetimiz en çok kadınların Cumhuriyetidir. Türk kadınının hayatındaki en büyük erkek M. Kemal Atatürk’tür. Hepimiz ona çok şey borçluyuz. Elde ettiğimiz bütün kazanımlarımızı elimizden alan, kadınlarımızı ortaçağ zihniyetinin pençelerine terk eden, laik yaşam biçimini hedef alan AKP iktidarının da sonu gelecektir.

Bu inanç ve duygularla, emek, özgürlük ve mücadele gününüzü kutluyor, bütün kadınlarımızı “Atatürk’te Birleşmeye” davet ediyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.