Selçuk Haber

Selçuk Hastanesi Uzman Kardiyoloğa Kavuştu

hastane baShekimi ve yeni gelen doktor murat

Selçuk Devlet Hastanesi’nde ilk kez bir Uzman Kardiyolog göreve başladı. Kalp ve damar hastalıkları uzmanı Murat Samsa kadrolu olarak Selçuk Devlet Hastanesi’ndeki görevine başladı. Uzun yıllar Torbalı Devlet Hastanesi’nde kardiyolog olarak görev yapan Dr. Murat Samsa, aynı zamanda Selçuk Devlet Hastanesi Başhekim yardımcılığına atandı.

Selçuk’ta başhekim yardımcısı olarak görev yapacak olan Samsa, yeni görev yerinde mesaiye başladı. Selçuk Devlet Hastanesi’nin ilk kez bir kardiyologa kavuştuğunu, bundan böyle kalp ve damar rahatsızlığı duyan hastaların rahatlıkla Selçuk Devlet Hastanesi’nde tedavi olabileceklerini söyleyen Hastane Başhekimi Cengiz Yanık, bu konudaki katkılarından dolayı İzmir Güney Bölge Genel Sekreteri Behzat Özkan’a ve Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ile bu konuyla ilgilenen herkese teşekkür etti. Yanık, aynı zamanda başhekim yardımcısı olarak görev yapacak olan Kardiyolog Uzmanı Dr. Murat Samsa’ya görevinde başarılar diledi.

Selçuk Devlet Hastanesi’ndeki yerinde göreve başlamaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Selçuk Devlet Hastanesi yeni Başhekim Yardımcısı Kardiyolog Uzmanı Dr. Murat Samsa, önümüzdeki aylarda hastanede eksik olan Kalp Ultrason Cihazı alınacağını, ayrıca yoğun bakım ünitesinin ise bir ay içerisinde yenileceğini duyurdu. Hastalara her konuda yakın olduklarını hatırlatan Samsa, hastaların hastane ile ilgili her türlü sorunlarını, şikayet ve önerilerini rahatlıkla kendileri ile paylaşabileceklerini kaydetti.

Doktor Samsa’yı Torbalı, işçi emeklisi olan 54 yaşındaki İlyas Sarısu’nun kalp krizi geçirip bayılması sonucu, yarım saat kalp masajı yaparak tekrar hayata döndürmesi olayıyla tanıyor. Torbalılı Sarısu, dahiliye polikliniğinde sıra beklerken fenalaşarak bayılmış, kalbi duran adama ilk müdahaleyi polikliniklerdeki doktorlar yapmıştı. Kısa süre içerisinde acil servise kaldırılan İlyas Sarısu’ya hastanenin Kardiyoloji Uzmanı Murat Samsa müdahale etmiş, 30 dakika boyunca kalp masajı yapılan hastayı, ümitler tükenme noktasındayken hayata döndürmüştü.
HABER: NİLÜFER ÖZTÜRK SİLAY

Exit mobile version