site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk Emniyet Müdürlüğünden film gibi operasyon

Kendilerini savcı ve polis olarak tanıtıp, vatandaşların parasını alan iki kişi Selçuk Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin başarılı operasyonu sonrasında yakalandılar.

16.01.2021
A+
A-

Selçuk İlçe Emniyet Müdürlüğü film gibi bir operasyona imza attı. Kendilerini savcı ve polis olarak tanıtıp, vatandaşların parasını alan iki kişi Selçuk Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin başarılı operasyonu sonrasında yakalandılar.

Dolandırıcılar yaklaşık 1 ay önce Selçuklu çiftçi 82 yaşındaki G.E’yi arayarak, adının terör örgütü soruşturmalarına karıştığını ve kendileri ile iş birliği yaparak bu suçlamalardan kurtulabileceğini söylediler. Yapılan telefon görüşmelerini herkesten gizleyen G.E. 700.000tl değerindeki tarlasını 395.000tl ye satarak bu parayı şüphelilerin yönlendirmeleri doğrultusunda kendine ait park halindeki kamyonetin camından dışarı verdi ve parayı alan dolandırıcılar sırra kadem bastılar. Başından geçen olayı yakınlarına anlatan G.E. dolandırıldığını anladı.
Yaşanan bu olaydan 1 ay sonra G.E.’yi tekrar arayan dolandırıcılar, tekrar para istediler. Bu dakikadan sonra Selçuk Emniyet Müdürlüğü ekipleri de olaya dahil olarak, dolandırıcılarla G.E.’nin konuşmalarını takibe aldı ve mağduru pazarlık konusunda yönlendirdi. Mağdur G.E. 8 milyon değerindeki olduğunu söylediği tarlasını satmış gibi dolandırıcılarla görüşerek aldığı 2 milyon lira olan kaporayı dolandırıcılara vermek için buluşma ayarladı. Parayı döviz olarak isteyen dolandırıcılar için kağıttan para desteleri hazırlandı ve bir torbanın içine konuldu. 15.01.2021 günü şahıslarla yapılan telefon görüşmeleri sonucunda parayı teslim alacakları yer belirlendi ve polis ekipleri çevrede gizlinerek tüm gün bekleme yaptılar. Parayı almaya gelen dolandırıcılar, G.E.’den kamyondan inerek parayı direğin yanına bırakmasını istediler. Parayı söylenen noktaya bırakan G.E.’nin hemen ardından olay yerine beyaz bir binek araç ile gelen zanlılar parayı aldıkları anda emniyet güçleri koşuşturma sonucunda şahıslardan birini yakaladı. Araçla kaçmak isteyen diğer şüpheli ise yine amansız bir kovamaca sonucu hareket edemeden yakalandı. Yakalanarak göz altına alınan İ.A. (23) ve H.G.’nin (43) soruşturması devam ediyor.

Soruşturmanın ardından iki şahısta tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HABERİN VİDEOSUNU AŞAĞIDA Kİ PLAYERDEN İZLEYEBİLİRSİNİZ. ↓

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.