Selçuk Haber

Selçuk Cumhuriyet’e ve ATA’sına Sahip Çıktı

Selçuk Belediyesinin Cumhuriyet’in ilanının 89. yıldönümünü kutlamak için ilçede düzenlediği “Cumhuriyet’e Bağlılık ve Ata’ya Saygı” etkinlikleri binlerce Selçukluyu sokağa döktü. Binlerce Selçuklu ellerinde bayraklarla “Selçuk yollarda Atatürk’ün yolunda” sloganları atarak Cumhuriyet bayramını şölen halinde yaşadı.

Resmi tören kutlamalarının ardından Selçuk Belediyesinin ilçe içerisinde Cumhuriyetin ilanının 89. Yıldönümünü büyük bir coşku ile kutlamak için düzenlediği Cumhuriyet’e Bağlılık ve Ata’ya Saygı etkinlikleri 29 Ekim Pazartesi günü İstasyon Meydanında düzenlenen fener alayı ile başladı. Binlerce Selçuklu ellerinde bayraklar ve meşaleler ile ilçenin sokaklarında dolaşarak “Selçuk yollarda Atatürk’ün Yolunda” ,”Türkiye laiktir laik kalacak”, “Sevdamız Laik Demokratik Türkiye” sloganları atarak, ağızlarında düdükler ile seslerini duyurdu. Fener Alayının ardından Pazaryerinde konser alanında buluşan binlerce Selçukluyu Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür karşıladı. Gecede konuşma yapan Başkan Ülgür “Cumhuriyet karakteri yüksek ona sahip çıkacak çağdaş insanlar ister. Cumhuriyet ile cehalet yan yana olamaz. Selçuk’un aydınlık yüzü insanları Atatürk’ün manevi huzurunda başbakandan size kadar herkes bugün sınav veriyor. Emperyalistler yurtta sulh cihanda sulh diyen barış diyen bizleri savaşa sokmak istiyorlar.
Amerikalılar kızılderelileri soyarken, öldürürken biz bağımsızlığımız ve medeniyet için kılıç sallıyorduk. Tarihi olmayan Emperyalistlere işbirlikçilere boyun eğmeyeceğiz. Cumhuriyet hukukun olduğu, demokrasinin olduğu, insanların birbirine kulluk etmediği, laik Cumhuriyetimizin 89.yılını yaşıyoruz. Cumhuriyetimiz suyumuzdur, Nefesimizdir. Türkiye Cumhuriyeti içerisinde yaşayan herkese sesleniyorum Cumhuriyete sahip çıkın” diye konuştu.

Başkan Ülgür’ün konuşmasının ardından tüm Selçuklular Onuncu yıl ve Gençlik Marşını söyleyerek Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının yasaklanmasını protesto etti. Daha sonra Türk Halk Müziğinin sevilen sesi Hüseyin Turan Selçukluları selamlayarak sahneye çıktı. Geri sayım ile birlikte Cumhuriyetin TBMM’de ilan edildiği saat olan 20:30 da havai fişek gösterileri başladı. Konserle devam eden gece de Selçuklular Cumhuriyet coşkusunudoya doya yaşadı.

Selçuk’ta 29 Ekim Cumhuriyet Kutlamaları bir gün ile sınırlı kalmayacak. 30 Ekim Salı günü saat 20.00’de Pazar yerinde Tepecik Senfoni orkestrası ve ardından Balkan müziğinin sevilen sesi Suzan Kardeş kutlamalara ayrı bir renk katacak. Etkinliklerin 3. Günü olan 31 Ekim Çarşamba günü saat 20.00’de yine Pazar yerinde grup Marsis ve grup Gripin konseriyle gençleri ve tüm Selçukluları coşturacak.

Exit mobile version